Dylan Groenewegen: 'Ik verloor afgelopen seizoen het plezier op de fiets, maar nu heb ik er weer zin in' 

Hij gaat ook in op de huidige situatie met Fabio Jakobsen.

dylan groenewegen
  • Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Woensdag werd Dylan Groenewegen heel nipt tweede in de Minerva Classic Brugge-De Panne. Niet gewonnen dus, maar zijn vrolijkheid na afloop van de koers was tekenend. Tijdens het interview met winnaar Tim Merlier was hij lachend uit de achtergrond te horen met Amsterdamse tongval over fotofinish: "Hij heeft gewoon dikkere banden joh...haha."

Het zegt veel over de huidige gemoedstoestand van de sprinter. Hij zit weer lekker in z'n vel. De camera's van Sporza volgden hem de hele dag woensdag en dat bevestigde dat beeld.

"Ik verloor het afgelopen jaar het plezier op mijn fiets. Maar dit seizoen heb ik er opnieuw zin in. Ik ben nog steeds mijn eigen grootste tegenstander. Toch voel ik me nu eindelijk weer de oude. Ik ga het moment in Polen met Fabio nooit vergeten, maar ik heb het een plaats leren geven. Dat hij weer zijn oude niveau haalt, maakt me blij en heeft me ook enorm geholpen."

Na z'n schorsing ging hij anders de sprints in. "Ik durfde de risico's die nodig zijn om te winnen, niet meer te nemen en remde steevast wanneer anderen dat niet deden. Iedereen sprintte nog hetzelfde toen ik terugkeerde in het peloton, alleen ik was veranderd. Dat merkte je meteen aan mijn resultaten."

Mentaal zat het ook niet goed bij de Amsterdammer. "Vorig jaar genoot ik ook niet van een optimale voorbereiding. Toen kon ik er vrede mee nemen wanneer ik niet op de hoogste trede van het podium eindigde. Dit jaar ligt het anders. Ik ben weer honderd procent en wil aan mezelf bewijzen dat ik het nog kan."