Thibau Nys dicht bij WorldTour-contract: 'Het zal niet alleen meer veldrijden zijn, gesprekken met Trek-Segafredo zien er goed uit'

De Europees kampioen bij de beloften lijkt in 2023 uit te gaan komen voor Trek-Segafredo.

Nys

Als analist van dienst bij Sporza vertelde vader Sven over de waarschijnlijk aanstaande wegloopbaan van zijn zoon in de WorldTour. "Het is nog niet officieel, maar het ziet er goed uit", vertelde de tweevoudig-wereldkampioen veldrijden.

"Echte klassiekers, zoals de E3 Saxo Bank Classic, zullen nog te vroeg komen voor Thibau. Als het zo ver komt, denk ik dat we rustig moeten opbouwen. Hij moet tijd krijgen om ervaring op te doen." Nys is de huidige Europees kampioen op de weg bij de beloften. In Italië versloeg hij onder anderen de huidige profs Filippo Baroncini, Juan Ayuso en Filippo Zana.

Na een cross-seizoen met pieken en dalen zal Nys binnenkort weer op de weg beginnen. "Het is mogelijk dat Thibau vanaf de zomer een stagecontract krijgt bij Trek-Segafredo, maar er zijn ook gesprekken om bijvoorbeeld de Tour de l'Avenir te rijden."

"Ik denk dat hij veel mogelijkheden wil verkennen op de weg en wil kijken hoe ver hij kan komen. We zullen zien hoe ver het zal reiken. Maar het gaat vanaf nu over twee disciplines, niet alleen meer over veldrijden."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.