Mathieu van der Poel na eerste seizoenszege: 'Ik voelde me goed en heb plezier gemaakt'

Mathieu van der Poel boekte in de Settimana Coppi e Bartali zijn eerste zege van het seizoen.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Dat deed Van der Poel na een bisnummer. Hij viel op zeventig kilometer van de meet aan, werd teruggegrepen, maar al met al wist hij toch te winnen. "Ik had het niet echt verwacht dat ik nog zou winnen."

"Na die lange afdaling had ik een groot gat. Ik kwam bij de kopgroep, maar het peloton reed het weer dicht. Toen probeerde ik me op de sprint te focussen door wat te herstellen. Ik voelde dat ik nog wat in de benen had", vertelde Van der Poel na afloop.

Tegen In het Wiel vertelde ploegmanager Christoph Roodhooft afgelopen week dat Van der Poel iets minder met zijn krachten zou gaan smijten, maar daar was in de Settimana Coppi e Bartali weinig van te merken. De Nederlander viel aan van zeventig kilometer van de meet. "Ik voelde me goed en heb plezier gemaakt. Dit is hoe ik graag wil koersen en ik vond het dan ook heel leuk."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.