Concurrentie met de handen in het haar om Van Aert te verslaan: 'Wachten op Van der Poel om Wout te kloppen'

De overmacht van Jumbo-Visma was duidelijk tijdens de E3 Saxo Bank Classic.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Terwijl Mathieu van der Poel een huzarenstukje opvoerde in de Settimana Coppi e Bartali, liet Team Jumbo-Visma een onuitwisbare indruk achter in de E3 Saxo Bank Classic. Wout van Aert kwam voor Christophe Laporte over de streep en liet de concurrentie met het handen in het haar achter.

Kasper Asgreen leek nog redelijk mee te kunnen van Jumbo-Visma, maar de Deen moest al met al ook zijn meerdere erkennen in Van Aert en Laporte. "Ze waren sterker dan ik", vertelde hij tegen Sporza. "Het is wat het is. Ik had niet de benen om te volgen. De ziekte die ik 5 à 6 weken had, zou me nu geen parten meer mogen spelen. Maar mijn vorm was niet goed genoeg om Jumbo te volgen."

"Ik ben gewoon niet zo goed als zij. Het is zeker mogelijk om Wout te verslaan, we moeten alleen uitzoeken hoe. We gaan nu naar huis en de koers analyseren. We gaan proberen om de volgende keer met een beter plan op de proppen te komen."

Bij Alpecin-Fenix is het wachten vooral op Van der Poel, die tijdens de E3 Classic liet zien in vorm te zijn door een etappe te winnen in de Coppi e Bartali. Gianni Vermeersch kijkt uit naar de terugkeer van zijn kopman. "Ikzelf ben nog niet honderd procent. Ik kwam een paar procentjes te kort om mee de sprong te maken naar de kopgroep. Ik zat iets te ver gepositioneerd."

"Ik denk dat het wachten op Mathieu is. Na wat we gezien hebben van hem in Sanremo, denk ik dat hij ook wel in orde is. Blijkbaar heeft hij ook een stunt uitgehaald in Coppi e Bartali. Het zal voor de ploeg goed zijn als Mathieu er in Dwars door Vlaanderen weer bij is."

Ook Milaan-Sanremo-winnaar Matej Mohoric was bij de pinken op de keien van de E3 Classic, maar de Sloveen was ook allerminst opgewassen tegen het machtsvertoon van de mannen van Jumbo-Visma. "Wout steekt boven de rest uit. Die dominantie liet hij al in het openingsweekend en in Sanremo zien. Hij had een perfect team rond zich, maar wij reden ook een goede race."

Mohoric lijkt zich al neer te leggen bij de overmacht van de toppers. "We waren allemaal wat verrast door de prestatie van Jumbo-Visma. Niemand had de benen om hen terug te pakken. Heel verdiend. Voor de Ronde van Vlaanderen moeten we een goede tactiek bedenken om te kunnen vechten voor het podium. Het wordt zwaar om Wout en Mathieu te kloppen, maar het is niet onmogelijk."