Video | Beelden! Bekijk hier de samenvatting van het kunststukje dat Mathieu van der Poel uithaalde in de Coppi e Bartali

Het was niet live op de Nederlandse tv, maar we hebben beelden gevonden. Genieten!

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Na die regenrit in de Tirreno van vorig jaar waarin hij het ternauwernood haalde tegen Tadej Pogacar en de immense solo in de BinckBank Tour van 2020 spotte Mathieu van der Poel in de Setimana Coppi e Bartali opnieuw met alle wielerwetten. Of zoals hij dat zelf noemt: plezier maken...

Hij koos op 70 kilometer vanuit het peloton voor de aanval, haalde de vluchters bij, probeerde het solo, werd bijgehaald door een peloton dat jacht maakte en won met 70 kilometer stoempen in de benen alsnog de sprint van dat uitgedunde peloton.

Dat wil je zien natuurlijk. Kon helaas niet live. Maar op YouTube hebben we nu wel beelden gevonden. Hieronder zie je een korte en een lange samenvatting van de koers. Allereerst is hier de korte samenvatting (met wat dromerig Frans commentaar).

Wil je meer zien? (We kunnen ons dat voorstellen; wie wil er nu niet meer MVDP zien...) Hieronder een langere samenvatting. Wel zonder commentaar, maar in stilte genieten van Mathieu van der Poel is misschien wel des te fijner!

Vandaag is de laatste rit in Setimana Coppi e Bartali. Daarna rijdt Mathieu van der Poel woensdag Dwars Door Vlaanderen als laatste voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen. Het kon wel weer eens een heel mooie Ronde worden met een duel tussen MVDP en Wout van Aert (en de rest van Jumbo-Visma..)