Wout van Aert is kunst! Nederlands graffiticollectief maakt toffe 'piece' in Antwerpen en fraaie foto van plaatselijke slagers die Wout aanmoedigen

Wout van Aert is on fire en dat inspireert mensen tot mooie dingen. De Muur van Wout in Antwerpen en 'De Slager van de E3'!

wout van aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout van Aert rijdt dit seizoen de stenen uit de straat. Hij redde de meubelen voor Primoz Rogloic in Parijs-Nice, won Omloop Het Nieuwsblad en haalde met ploeggenoot Christophe Laporte een huzerenstukje uit door afgelopen vrijdag in de E3 Saxo Bank Classic op de Paterberg weg te rijden en weg te blijven.

Het inspireert mensen tot veel moois. Zo is er het graffiticollectief Kamp Seedorf uit Amsterdam/Almere dat normaal gesproken mooie graffitikuntswerken van voetballers maakt op de meest onverwachte plekken in Nederlands.

Maar soms trekken ze erop uit en gaan ze naar het buitenland, en als je een trip naar België maakt dan moet je natuurlijk iets met wielrennen doen. Onderstaande Wout van Aert op een muur in België is het gevolg. Mooi detail: de verfoeide Red Bull-helm die genegeerd is.

Behalve met de spuitbus werd Wout van Aert ook nog op mooie wijze vereeuwigd door het fotografenechtpaar Gruber, die bij iedere koers geweldige foto's maken (neem eens een kijkje op hun instagram: Jered Gruber en Ashley Gruber).

Wout van Aert was door z'n demarrage op de Paterberg figuurlijk 'De Slager van de E3', maar met een beetje fantasie was hij dat ook letterlijk, want hij werd onderweg hartstochtelijk aangemoedigd door de slagers van Gaston Van De Walle in het Vlaamse dorpje Berchem.

Vandaag staat Wout van Aert aan de start van Gent-Wevelgem, de koers die hij vorig jaar na een mooi waaierspel op z'n naam wist te schrijven. Aanstaande woensdag gaan we de Belg en Mathieu van der Poel voor de eerste keer dit seizoen op de Vlaamse kasseien tegen elkaar zien opnemen in Dwars Door Vlaanderen, waarna zondag de Ronde van Vlaanderen wacht.