Plugstreets hoeven niet voor Servais Knaven: 'We gaan toch ook niet door een weiland rijden om een stukje veldrijden aan een wegkoers toe te voegen?'

Servais Knaven is geen fan van de plugstreets in Gent-Wevelgem.

plugstreets

"Ik ben het niet eens dat gravelstroken een welkome aanvulling zijn op de parkoersen van de voorjaarsklassiekers. Het woord zegt het al hè: klassiekers. Waarom is een wedstrijd een klassieker? Omdat het parkoers al sinds jaar en dag over hetzelfde parkoers gaat."

"Gravel hoort daar in mijn ogen niet in thuis. Ook die plugstreets in Gent-Wevelgem hebben voor mij geen meerwaarde. Net zoals je niet elke wedstrijd de kasseien moet opzoeken, moet je dat ook niet doen met gravel. Gent-Wevelgem wordt niet beslist op gravel, maar door de wind in de Moeren en de Kemmelberg. Dat is waarom die wedstrijd het predikaat klassieker draagt."

"Gravel is een andere discipline dan wegwielrennen. Er is zelfs een speciaal wereldkampioenschap voor. Het is dus niet zo dat gravelrijders geen wedstrijden hebben waarin ze kunnen presteren. We gaan toch ook niet door een weiland rijden om een stukje veldrijden aan een wegkoers toe te voegen?"

"Hoewel ze dat in de GP Plouay ook al durven te doen. Ze hebben het over gravelstroken maar het zijn gewoon oude boerenpaden waar ze het peloton overheen sturen."