Wout van Aert beste op Kemmelberg, maar speelt in de finale van Gent-Wevelgem geen rol: 'Ik had op iets betere benen gehoopt'

Wout van Aert liet ook in Gent-Wevelgem weer zien klaar te zijn voor de grote monumenten van komende weken.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Op de laatste passage van de Kemmelberg reed Van Aert weg bij iedereen, maar in het vervolg kwamen vele renners nog terug. In de absolute slotfase beschermde Van Aert een aanvalspoging van Christophe Laporte, die het in de sprint moest afleggen tegen Biniam Girmay.

"Ik ben op zich wel tevreden over mijn koers", vertelde Van Aert tegen Sporza. "Ik voelde me wel goed en de ploeg was ook goed. Ik had alleen gehoopt iets meer verschil te kunnen maken. Ik was niet top-top. In de finale was het normaal dat ik de vlucht van Christophe beschermde, want hij had een goede kans. Het is jammer."

Tijdens het interview bekeek hij de sprint tussen Girmay en Laporte nog eens. "Als ik het zo zie, wordt hij niet geklopt omdat hij minder snel is. Hij wordt verrast door de aanzet van Girmay. Dikke chapeau voor hem. Het is een verrassing dat hij in de grootste koersen al kan winnen."

Na zijn huzarenstukje in de E3 Saxo Bank Classic gaf Van Aert toe dat hij enigszins vermoeid was nog. "Ik had misschien op iets betere benen gehoopt, maar we hebben nog een week om goed te herstellen."

Nieuws
  • Cor Vos