Girmay vol ongeloof na zege in Gent-Wevelgem: 'Maar ik denk niet dat ik de Ronde van Vlaanderen ga rijden'

Biniam Girmay zorgde voor een historische prestatie door als eerste Afrikaan een klassieker te winnen.

Girmay

"Dit is geweldig. Ik had dit nooit verwacht", vertelde Girmay in het eerste interview na afloop. En dat terwijl de Eritreër in eerste instantie niet eens zou rijden in Gent-Wevelgem. "Mijn plannen veranderden pas een paar dagen geleden, eigenlijk vrijdagavond pas. Ik kwam hier voor een goed resultaat, maar dit? Het is ongelooflijk."

Het maakt van Girmay een van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Alleen de renner van Intermarché Wanty Gobert gaat niet starten in de hoogmis. "Nee, ik denk niet dat ik de Ronde van Vlaanderen ga rijden. Ik ben al meer dan drie maanden in Europa en ik mis mijn vrouw en kind. Ik moet nu terug naar huis."

"Ik voelde me heel goed, maar er waren sterke renners mee. Ik was daarom een beetje bang, maar in de laatste 250 meter had ik vertrouwen in mijn sprint. Dat ik win is ongelooflijk. Voor mij is al veel veranderd, maar dit betekent dat er een mooie toekomst is voor Afrikaanse renners. De felicitaties aan alle Afrikanen."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.