Video | Extatische blijdschap in de ploegleidersauto als 'Bini' Girmay Gent-Wevelgem wint

Dit gebeurt er als een 'klein ploegje' een grote wedstrijd wint, mooie beelden met de Nederlandse ploegleider Aike Visbeek in de hoofdrol!

biniam girmay

Hij was zelf door het dolle heen en kon amper geloven dat-ie Gent-Wevelgem had gewonnen, maar ook in de ploegleidersauto van Intermarché-Wanty-Gobèrt Materiaux was het groot feest toen Biniam Girmay als eerste over de meet kwam in de sprint van het groepje van vier.

Achter het stuur zit de grote baas Hilaire Van Der Schueren die er nog enigszins kalm onder blijft - heeft al een hoop meegemaakt natuurlijk, en hij had een stuur in z'n handen.. - maar de filmende mecanicien en ploegleider/performance manager Aike Visbeek (als we het goed zien en horen) gaan helemaal los.

"Bini, Bini! Champion!", kirt Visbeek door de communicatie naar zijn Afrikaanse poulain. Ook de mecanicien zelf laat zich met een 'Wajoooooo!' verbaal gelden. Geluid even aan dus als je dit filmpje kijkt!

In de Ronde van Vlaanderen zullen we vermoedelijk niet deze beelden uit de ploegleidersauto van Intermarché-Wanty-Gobèrt Materiaux zien. Of er moet een andere renner met de zege vandoor gaan (een verrassende Taco van der Hoorn...), want Biniam Girmay keert terug naar Eritrea, waar hij z'n vrouw en jonge dochtertje na een hele poos weer in de armen zal sluiten.