Tom Boonen concludeert na E3 Classic en Gent-Wevelgem: 'Christophe Laporte is voor mij de grote favoriet voor de Ronde van Vlaanderen'

Christophe Laporte werd tweede in de E3 Classic en in Gent-Wevelgem. Voor Tom Boonen is hij de grote favoriet voor de hoogmis.

Laporte
  • Christopher Laporte Christopher Laporte

Boonen vertelt over zijn bespiegelingen in de podcast Wuyts & Boonen van Het Laatste Nieuws. "Ik denk dat je Laporte naast of net onder Wout van Aert kunt zetten op het moment. Maar de situatie voor Laporte is een droomscenario nu Pogacar en Van der Poel er nog bij komen."

"Hij zal weleens de derde hond kunnen zijn om zo te zeggen. Er zijn veel jaren geweest dat zo'n iemand op zo'n moment de Ronde van Vlaanderen kan winnen. De Ronde van Vlaanderen gaat een buitenkans zijn voor Laporte."

Met Pogacar en Van der Poel zal de koers volgens Boonen heel anders zijn. "We gaan een heel ander koersverloop zien. Het is niet meer vanzelfsprekend wat de voorbije twee koersen is gebeurd weer gaat gebeuren."

Pogacar heeft met Matteo Trentin een ervaren helper in de ploeg. "Ik denk dat hij zijn laatste kansen wil nemen en volgens mij had hij niet zien aankomen dat die kleine nu al de klassiekers zou rijden. Ik weet niet of hij honderd procent gemotiveerd aan de start zal staan als helper. Maar misschien kan Trentin de rol van Laporte spelen."

Grischa Niermann

Grischa Niermann denkt dat Laporte ook kan profiteren van de deelname van Pogacar en Van der Poel. En daarmee zou de Duitser ook vrede hebben. "Wout zijn droom is de Ronde van Vlaanderen winnen en die wil ik met hem verwezenlijken, maar voor de ploeg is het belangrijkste dat we in elk geval winnen. Als dat uiteindelijk met Tiesj wordt, spring ik ook drie gaten in de lucht."

Gevraagd naar Van der Poel en Pogacar denkt de ploegleider dat het voor Van Aert moeilijker gaat zijn om iedereen los te rijden op een heuveltje. "Van der Poel gaat gewoon goed aan de start staan. Hij en Wout gaan aan elkaar gewaagd zijn en Pogacar mogelijk ook. Het is een specifieke wedstrijd, maar Pogacar heeft zoveel talent dat het mij niet zou verbazen als hij voor de overwinning rijdt."