Video | Ideetje voor Mohoric? Fietser showt spectaculaire nieuwe bochtentechniek in afdaling

Alhoewel, we weten eigenlijk net of dit per se sneller is. Maar knap is het wel wat deze man laat zien! (Don't try this at home/at your eigen afdaling...)

matej mohoric

Matej Mohoric verbaasde na Milaan-Sanremo vriend en vijand toen hij zei dat-ie gebruik had gemaakt van een een technisch snufje uit de mountainbikewereld. De winnaar van La Primavera gebruikte in de afdaling van de Poggio een zogenaamde dropper seatpost.

Nu kwamen we op Instagram beelden tegen van een mountainbiker die een afdaling nog weer heel anders aanpakt. Iedereen die in de bergen fietst, weet (of zou moeten weten): in de afdaling druk op de buitenbenen houden. Nou, op deze manier doe je dat in optima forma... Ideetje voor Mohoric in een volgende afdaling - al gaat het waarschijnlijk niet per se sneller.

Overigens hebben we niet onderzocht of deze manier van afdalen aan de regels van de UCI voldoet... We kunnen ons voorstellen dat er in die reglementen iets staat als 'beide voeten in de pedalen tijdens het fietsen'. Als de tijdrithouding op de wegfiets verboden is, dan dit toch waarschijnlijk ook wel.

Instant update: nee, dit mag gewoon niet, want de supertuck mag ook niet omdat er nu in de regels staat dat je op je zadel moet zitten. Een handje op je zadel voldoet waarschijnlijk niet aan die definitie..