Peter Sagan laakt nieuwe generatie, maar Florian Vermeersch vindt het een makkelijk excuus: 'Juist Sagan is een gevaar in het peloton'

Florian Vermeersch is niet op zijn mondje gevallen en deinst niet terug om zijn mening te geven.

Vermeersch
  • Florian Vermeersch Florian Vermeersch

Dat Florian Vermeersch er niet voor terugdeinst man en paard te noemen bewees hij eind vorig jaar al in de podcast Beyond The Athlete. Hij bevestigde dat Nacer Bouhanni regelmatig gevaarlijk rijgedrag vertoont.

"Bouhanni is wel erg, ja. Ik heb al een aantal keer een aanvaring met hem gehad, omdat ik me ook niet inhoud. Bouhanni is wel een klootzakske. Dat is zo'n type die jou de ergste duw geeft, en je dan vervolgens verwijt waarom je daar rijdt en waarom je terugduwde."

Vermeersch vertelde in de podcast Live Slow, Ride Fast dat ook Peter Sagan regelmatig een gevaar vormt voor de rest van het peloton. "Ik vind het echt een gevaar in het peloton. Ja, ik weet dat hij zegt dat wij van de jonge generatie geen respect hebben in koers."

De renner van Lotto Soudal neemt de woorden van Sagan dan ook niet zo serieus. "Hij rijdt zo nerveus. Remmen, optrekken, links, rechts. Ik zou het verschrikkelijk vinden moest ik de ploegmaat zijn die hem moest beschermen en de hele koers achter hem zou moeten rijden."

"Ik had het vorig jaar met Degenkolb ook, die toen mijn ploegmaat was. Die kon dat ook doen. Plots remmen en dan weer recht op z'n pedalen gaan staan. Dan had ik het al, maar Sagan is nog tien keer erger. Dan zit hij tegen andere mensen aan te leunen voor hem, enzo. Het is een makkelijk excuus om te geven dat de jeugd geen respect meer heeft."