Video | Alexey Lutsenko laat het 'gevaar' van de tijdritfiets zien: valt in afdaling Teide uit het niets door windvlaag en breekt sleutelbeen

Als je de video kijkt, denk je dat hij fluitend aan het afdalen is, maar dan ineens... BOEM!

alexey lutsenko
  • Alexey Lutsenko Alexey Lutsenko

Eerder dit seizoen hield de tijdritfiets de gemoederen al bezig. Nadat Egan Bernal er hard op onderuit ging in Colombia en bijna verlamd raakte (hij zit inmiddels weer op de fiets), pleitte Chris Froome voor een verbod op de futuristische snelheidsmachines en waarschuwde ook Tom Pidcock niet op de openbare weg te gaan trainen met de vehikels - ook hij was erop onderuit gegaan.

Bij Pidcock ging het voornamelijk om het feit dat je in de tijdrithouding slecht zicht hebt en dus het verkeer en de weg niet goed in de gaten kunt houden. Maar er is nog een ander nadeel aan de tijdritfiets en daar kreeg Alexey Lutsenko op trainingskamp mee te maken: ze zijn nogal vatbaar voor de wind.

De Kazach van Astana daalde met zijn ploeggenoot Samuele Battistella af in het gebied rond de Teide op Tenerife. Op het ene moment rijdt hij nog fluitend rond en als hij even een bochtje omgaat, ligt-ie opeens zo uit het niets op de grond.

Batistella had een camera op z'n helm en Lutsenko deelde de beelden na afloop op z'n Instagram. Hij schrijft erbij dat hij een gebroken sleutelbeen aan de rare val overhield. "Dat is fietsen. Soms win je, soms val je", schrijft hij er enigszins laconiek bij.

Door de val mist Lutsenko onder andere de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken. Hij bereidde zich op die koersen voor op de Teide. Hij zal zich na zijn herstel focussen op de Tour de France.