Tiesj Benoot kan leven met tweede plek in Dwars door Vlaanderen: 'Met Van Aert en Laporte erbij kunnen we met vertrouwen naar zondag'

Tiesj Benoot moest enkel zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel in Dwars door Vlaanderen.

Benoot
  • Tiesj Benoot Tiesj Benoot

Benoot was duidelijk een van de sterkste renners in koers. Sterker nog, uiteindelijk winnaar Mathieu van der Poel noemde hem als eerste toen hem gevraagd werd wie indruk op hem had gemaakt. Benoot reed in de slotfase weg, maar zag de Nederlander nog net terugkeren.

"Ik had een keer een gaatje met Victor Campenaerts, maar toen reed Stefan Küng het dicht. In de slotfase heb ik alles of niets gespeeld en zag ik dat ik een gaatje had, maar een bocht later zat Van der Poel al in m'n wiel. Ik heb toch maar meegereden, want als die andere mannen terugkwamen zou het sowieso moeilijk worden."

Alpecin-Fenix begon er al aan op 92 kilometer, wat volgens Van der Poel uiteindelijk wel enigszins aan de vroege kant was. Uiteindelijk werden vooral zijn eigen mannetjes opgesoupeerd. Benoot was verrast door de actie van de mannen van Van der Poel. "Ik zat toen te ver, maar Pascal Eenkhoorn heeft me goed naar voren gebracht en vanaf dat moment heb ik me niet laten verrassen."

Het belooft veel voor zondag als Laporte en Van Aert weer terugkeren bij Team Jumbo-Visma. "Dat Mathieu bij de favorieten gerekend kan worden lijkt me duidelijk, zeker na deze race. Eén tegen één is het moeilijk tegen hem voor me, omdat hij sneller is. Maar met Wout en Christophe erbij kunnen we met vertrouwen naar zondag."

Nieuws
  • Cor Vos