Maarten Ducrot over kritiek op zijn commentaar: 'Vind je José De Cauwer beter? Nou, prima.. Donderstraal op of ga er zelf zitten!'

De NOS-commentator over kritiek op hem en Nederlandse kijkers die overschakelen naar De Belg bij zijn commentaar... Hij is duidelijk.

Maarten Ducrot

Net als iedere Tour verdeelt Maarten Ducrot de Nederlandse wielerliefhebber weer. De één ergert zich kapot aan 'm en zapt naar de Belg (bij ons op de redactie zijn we niet z'n grootste fans..), de ander vindt 'm geweldig.

Eerder dit jaar sprak Thomas Braun uitgebreid met Ducrot voor onze collega's van Panorama en liet hij zich ook uit over kritiek op hem en dat er veel mensen naar 'De Belg' zappen.

Hieronder een passage uit dat interview. We zijn dan misschien geen fan van z'n commentaar, maar dat de kritiek op hem 'm geen lor interesseert vinden we dan wel weer mooi!

Nu ben je al negentien jaar verslaggever bij de NOS. Moet je er niet een keer mee stoppen? Op Twitter krijg je veel kritiek.

"Is dat zo?"

Ja, dat ze toch liever naar de Belg overschakelen.

"O, daar ben ik totaal niet mee bezig. Mensen die mij de hemel in prijzen en mij afbranden, het laat me koud. Kijk, mijn rol is: praten vanuit de wielrenner."

"Dan zie ik in Milaan-San Remo Jos van Emden 250 kilometer op kop rijden. Dan probeer ik me voor te stellen dat ik die renner ben, dat gaat automatisch, en dat je dan voor lul op kop rijdt. Ik vraag me dan af: wat gaat er nu in hem om? Hij is immers kansloos, met tweehonderd man in z’n wiel. Ik stel vragen, ik trek die mensen in het hoofd van die renner."

"Dan staat er op Twitter: Hoe weet jij nou wat hij denkt? Dan krijg je, zeker in deze tijd van meningen en oordelen, allerlei reacties van mensen die zich in hun hemd gezet voelen, mensen die fan zijn. Als ik dat lees, moet ik altijd een beetje gniffelen."

Maar je wilt toch niet dat ze overschakelen?

"Dat moet ieder voor zich weten. Ik vind José de Cauwer van VRT veel beter, roepen ze. Nou prima, dan vind je dat toch? Wat kan mij dat nou schelen? Man, donderstraal op of ga hier zelf zitten."