Smaakmaker Victor Campenaerts houdt kapotte tand over aan Dwars Door Vlaanderen en wilde nog meer aanvallen: 'Anders hadden we op de parking moeten sprinten' 

Hij beet letterlijk z'n tanden stuk, maar was wel dé smaakmaker van Dwars Door Vlaanderen. Hij is altijd goed voor een mooie reactie (deze keer over een parking) en je ziet ook z'n kapotte tand.

victor campenaerts
  • Victor Campenaerts Victor Campenaerts

We kregen gisteren een fantastische finale voorgeschoteld in Dwars Door Vlaanderen met een voor Nederlanders gedroomde winnaar: Mathieu van der Poel. Maar we hadden het Victor Campenaerts ook best gegund, want de 30-jarige Belg was dé smaakmaker van de koers naar Waregem.

Met meerdere aanvallen in de afdalingen van de klimmetjes - hij had daarvoor een 58-voorblad laten plaatsen - zette hij alles op alles om de koers waarop hij zich zo had gefocust naar z'n hand te zetten. Hij had pech dat er ene Mathieu van der Poel was en INEOS een duo mee had. Uiteindelijk beet hij z'n tanden stuk.

Letterlijk, want z'n ploeg plaatste na afloop een foto van de Vocsnor waarop hij laat zien dat er na de koers een stukje van z'n voortand af was.

Op de site van z'n ploeg en op de site van Sporza reageert Campenaerts ook op z'n Campenaerts' na de wedstrijd waarin hij uiteindelijk vierde werd.

"Ik was wel in orde en had goeie benen", vertelde hij in Waregem, "maar dit was niet echt het verloop waar we op hadden gehoopt. We hadden gehoopt op demarrages, maar Nikolas (Maes, ploegleider) zei dat ik moest blijven wachten. Ik heb dan zelf beslist om te gaan, anders hadden we moeten aanvallen op deze parking hier. Het is frustrerend dat Tom Pidcock me nog net voorbijging op de streep, maar voor mijn doen reed ik een goede sprint. Hij is toch iets rapper hè.."

Hoort hij na z'n sterke optreden in Dwars Door Vlaanderen nu ook bij de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen van aanstaande zondag? "Dat is nog een pak meer kilometers dan hier, dus we moeten nog zien of ik daar iets kan klaarspelen. Maar deze koers geeft in ieder geval wel veel vertrouwen."