Zoek niet naar deze renners tijdens de Hoogmis! Deze toppers zijn er niet bij in de Ronde van Vlaanderen

Net als in Milaan-Sanremo missen we weer de nodige renners en helaas zijn dat zeker niet de minsten... Een overzichtje.

søren kragh andersen

Søren Kragh Andersen

Met een zevende plek in Milaan-Sanremo en een vijfde stek in Gent-Wevelgem liet Søren Kragh Andersen zien in prima doen te zijn - ook in Dwars Door Vlaanderen liet hij zich woensdag nog even zien. Maar toch stelt DSM hem niet op zondag. De 27-jarige Deen had zelf wel graag op het startblad gestaan, maar zijn ploeg wil 'iets nieuws proberen'.

Julian Alaphilippe

Bij een verkenning van het parkoers reed-ie onlangs nog met de ploeg mee, dus daarom gonsde het een beetje dat de wereldkampioen mogelijk toch in de RVV-selectie van het wat kwakkelende QuickStep-Alpha Vinyl zou worden opgenomen, maar ze blijven gewoon bij het oude plan voor Alaphilippe: Ronde van het Baskenland, Waalse Pijl en L-B-L (inderdaad dus ook geen Amstel..)

Wout van Aert (?)

Er staat nog een vraagteken achter, maar bij Jumbo-Visma waren ze behoorlijk somber en spraken ze in het perscommuniqué van 'unlikely'. Op moment van schrijven moeten we hem dus helaas in dit overzicht opnemen.

UPDATE: Wout van Aert start inderdaad niet in de Ronde van Vlaanderen. In het artikel hieronder geeft hij wat tekst en uitleg.

Peter Sagan

De Slowaak kwakkelt maar door. Na een 92ste plek in Milaan-Sanremo, een 68ste in de E3 en een DNF in Gent-Wevelgem besloten hij en z'n ploeg TotalEnergies de Ronde van Vlaanderen te schrappen van z'n programma. Alleen vormgebrek of toch fysieke malheur? (Er doen namelijk geruchten de ronde dat hij een chronische luchtwegeninfectie zou hebben opgelopen).

Sep Vanmarcke (en z'n hele ploeg)

Andermaal pech voor Sep Vanmarcke. Ditmaal niet eens zozeer voor hemzelf (alhoewel Vanmarcke zelf door drie keerziek te zijn geworden ook niet bepaald in topvorm is), maar voor de rest van de ploeg. Israel-Premier Tech kan slechts twee twee fitte renners uit de Vlaamse voorjaarskern opstellen en zegde daarom af voor de Ronde...

Biniam Girmay

Waar bij Sagan de keuze om Vlaanderen te skippen uit nood voortkomt, is het bij de kersvers winnaar van Gent-Wevelgem meer uit luxe. Gent-Wevelgem stond eigenlijk al helemaal niet op z'n programma, maar na de E3 konden die twee daagjes er ook nog wel bij. Hij is nu na drie maanden Europa voor het eerst weer in Eritrea bij z'n vrouw en z'n jonge kindje. O ja, en hij werd groots gehuldigd...

We zien Girmay op 1 mei in de Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt weer terug in Europa. Daarna zal hij zijn opwachting maken in de Giro. Hij traint nu in zijn eigen land op hoogte - Girmay woont in de Eritrese hoofdstad Asmana 2400 meter boven zeeniveau.