Hoopvol optreden Tom Dumoulin in Volta Limburg Classic: 'Niet de benen om van iedereen weg te rijden, maar een stuk beter dan afgelopen weken'

Tom Dumoulin maakte een goede indruk in de Volta Limburg Classic, maar zag een indrukwekkende Arnaud De Lie met de overwinning aan de haal gaan.

Dumoulin
  • Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Dumoulin voerde de forcing in de Volta Limburg Classic en kwam in de finale terecht in een groep met onder anderen Stefano Oldani, Loïc Vliegen en Arnaud De Lie. Die laatste maakte indruk in het heuvelachtige landschap, want hij staat vooral te boek als sprinter. In de spurt maakte de renner van Lotto Soudal het dan ook met speels gemak af.

Dumoulin kwam als zesde over de meet nadat hij in de slotfase kreeg te maken met pech. Desondanks was de kopman van Team Jumbo-Visma zeer tevreden. "Ik kon meedoen, koers maken en aanvallen, dus dat was mooi. Ik had niet de benen om van iedereen weg te rijden, maar voelde me al een stuk beter dan de afgelopen weken. Dit is een stap voorwaarts."

Met nog twee kilometer op de teller kreeg Dumoulin een lekke band, waarna hij op kop ging rijden om achtervolgers niet terug te laten keren en in elk geval zesde te worden. "Ik ben maar gewoon op kop rijden. Tegen Arnaud De Lie is het sowieso moeilijk sprinten, dat had ik zeker niet gewonnen. Maar ik had nog voor het podium kunnen en willen gaan."

De andere plekken op het podium in de Volta Limburg Classic werden bekleed door Stefano Oldani en Loïc Vliegen. Met Elmar Reinders (negende) en Bart Lemmen (tiende) stonden er naast Dumoulin nog twee Nederlanders in de top 10.