Adrie van der Poel na zege Mathieu in Ronde van Vlaanderen: 'Heb er eigenlijk niks van gezien, haha' 

Nuchtere pa Adrie beleefde de overwinning van z'n zoon weer op geheel eigen wijze (maar heeft uiteraard wel weer een goede analyse in huis, ook over het belang van Milaan-Sanremo).

mathieu van der poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Veel mensen zaten gisteren aan de buis gekluisterd om de prachtige finale van de Ronde van Vlaanderen te bekijken. Wie een maand geleden had gezegd dat Mathieu van der Poel die zo zou kleuren (en winnen) was voor gek gek verklaard.

Z'n vader Adrie had het rond die tijd waarschijnlijk ook niet gedacht en zat gisteren niet voor de televisie. Hij kan immers slecht stilzitten en dus is hij tijdens dit soort koersen altijd met de ploeg op pad. Daarom zag hij maar weinig van de koers, vertelt hij tegen Sporza.

"Ik stond langs de kant van de weg wat bidonnen aan de renners te geven, ben het parkoers een paar keer afgestoken en tien kilometer voor het einde waren we hier, bij de finish. Ik heb dus eigenlijk niks gezien, haha", zegt hij lachend.

Maar over de weg naar de Ronde toe had hij wel een duidelijke mening. "Zijn voorbereiding was kort, maar wel heel goed. Op training had hij er heel veel zin in. Hij heeft een mooie streek gevonden om te trainen en is er helemaal weg van. Het was allemaal positief. De keuze om Milaan-Sanremo te rijden is achteraf een gouden zet geweest. Daar heeft-ie de kilometers in de benen gekregen. Toch is de Ronde van Vlaanderen wel wat anders natuurlijk."

Hoewel hij van de koers niet heel had meegekregen zag hij wel dat hij op het laatst niet meer heel fris zat. "Op de Hotond was ik voor de laatste keer bidonnen aan het uitreiken en zag ik dat de frisheid weg was, maar daarna was het fingers crossed. Wat Pogacar op de Oude Kwaremont liet zien was indrukwekkend, maar wat hij de laatste jaren al laat zien is dat ook hè."