Jumbo-Visma blaast Dikke Banden Races nieuw leven in en neemt organisatie over: 'Proeven van de magie van het wielrennen'

Mooi initiatief van Jumbo-Visma, goed voor de toekomst van het Nederlandse wielrennen!

dikke bandenraces jumbo-visma
  • Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma

Alle Nederlandse wielrenners die nu in de World Tour rijden, hebben er waarschijnlijk wel eens aan eentje mee gedaan: een Dikke Banden Race, oftewel op een gewoon fietsje een criterium(pje) rijden. In onderstaand artikel zie je bijvoorbeeld Mathieu van der Poel er eentje rijden - en uiteraard winnen.

Maar de afgelopen jaren werden er steeds minder van die wedstrijdjes georganiseerd, wat uiteraard jammer is. Gelukkig vonden ze dat bij Jumbo-Visma ook en blazen ze de Dikke Banden Races nieuw leven in. De stichting Klaar Voor De Start organiseerde ze, maar de Nederlandse World Tour-ploeg neemt de organisatie nu over, zo laten ze in een persbericht weten.

"Met deze overname willen we zorgen voor extra aanwas in de jeugdcategorieën van de wielersport. Talloze kinderen raceten tijdens de Dikke Banden Races door straten in Nederland, om zo de eerste keer te proeven van de magie van wielrennen. Ze waanden zich sterren, stonden op het podium met bloemen en sommigen maakten de stap naar het echte wielrennen", zegt Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma.

Plugge zegt dat Jumbo-Visma al veel bezig was met de ontwikkeling van het wielrennen in Nederland. "De aanwas van jeugd in de wielersport was toen, mede dankzij de Dikke Banden Races, groot. We zijn met onze Academy en de KNWU goed op weg om wederom aanwas te creëren voor onze sport. Denk aan schoolclinics, open trainingen en verenigingsondersteuning."

Nu komen daar dus de Dikke Banden Races bij. "Vorig jaar hebben we Ready2Race voor volwassenen gelanceerd, waarbij het mogelijk is om op een laagdrempelige manier wielerwedstrijden te rijden. Dit jaar worden Ready2Race Junior, voor 11 tot en met 15-jarigen, en Ready2Race Dikke Banden Race, voor 2 tot en met 10-jarigen, aan dat concept toegevoegd. Ik ben erg blij met deze nieuwe impuls voor de wielersport in Nederland."

Pelotonpraat
  • Jumbo-Visma