HomePelotonpraatThe Secret Pro niet te spreken over arrogantie Jumbo-Visma: 'Met Benoot had...

The Secret Pro niet te spreken over arrogantie Jumbo-Visma: ‘Met Benoot had ik geen problemen, maar de laatste tijd gaat hij waardeloos met anderen om’

The Secret Pro is niet echt te spreken over Team Jumbo-Visma.

Niet alleen Sporza heeft een spion in het peloton, maar ook CyclingTips heeft met The Secret Pro een bron in de koers die al jarenlang 'geheimen' deelt uit het peloton. Al jarenlang wordt gespeculeerd wie de desbetreffende persoon is en of het al die jaren dezelfde persoon is gebleven. Mark Renshaw en Greg Henderson waren renners die vaak genoemd werden, maar de twee sprinters zijn inmiddels gestopt.

Afgaande op het laatste bericht van The Secret Pro was hij hoogstwaarschijnlijk actief in de voorjaarsklassiekers. “Voor wie op zoek is naar mijn voorspellingen voor de volgende weekenden, gooi ik maar een paar namen op”, schrijft hij. “Eigenlijk denk ik dat we één man in de gaten moeten houden. De stille huurmoordenaar die veel mensen niet op hun lijst hebben staan is Nils Politt. Hij ziet er scherp uit, zo simpel is het. Terug op zijn beste niveau. En zijn beste niveau is heel hoog.”

Wat betreft de ploegen kan The Secret Pro niet om Team Jumbo-Visma heen. De anonieme prof schrijft echter een beetje pissig te zijn op het Nederlandse team. “Je kent het gezegde: you can get too big for your own boots. Het zou kunnen worden toegepast op sommige renners van dat team. En nee, dat heb ik het niet over de winnaars. Een paar worden veel te arrogant. Ik wijt dat voor een deel aan het succes, maar er zijn ook andere factoren.”

Als voorbeeld gebruikt The Secret Pro Tiesj Benoot. “Normaal niet iemand met wie ik problemen heb, maar hij is de laatste tijd echt een klootzak in races. Hij gebruikt zijn gezag, of in elk geval het gezag dat hij denkt te hebben. Hij vertelt ons om te rijden als het niet nodig is, of in één geval zelfs toen hij net een groep had teruggepakt en wij al op onze knieën zaten.”

“Hij liep echt te janken en deed shitty naar een paar renners de laatste tijd. Roepen dat we moesten rijden en als we dat niet deden dat hij ons zou lossen. Los me dan. Je bent een van de sterkste renners op het moment en ik ga niet in discussie met je.”

“Ik denk ook dat een deel voortkomt uit angst. Ik denk dat hij geen vertrouwen heeft en misschien weet hij niet hoe hij daarmee moet omgaan. Dus komt het naar voren via de waardeloze manier hoe hij met andere renners omgaat. Maar later in het seizoen zal hij de benen een keer niet hebben en om hulp vragen en dan zal ik hem zeggen wat hij bij ons heeft gedaan.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | Mexicaans busbedrijf laat chauffeurs op ludieke wijze voelen hoe het is als ze vlak langs fietsers razen

Fietsers zijn altijd de meer kwetsbare verkeersdeelnemers en dat realiseren mensen die in de...

Remco Evenepoel beantwoordt vragen van fans: ‘Of ik al gedacht heb aan veldrijden? Ja’

Soudal QuickStep is vertrokken op trainingskamp in het Spaanse Calpe. Ook Remco Evenepoel is...

Thomas Dekker stopte met drinken: ‘Het heeft me een ander leven gegeven’

Thomas Dekker kende op z'n zachtst gezegd een wielerloopbaan met de nodige hobbels. Hij...

De renners die er over zo’n 3 jaar moeten staan: deze toptalenten komen Team Jumbo-Visma versterken

Merijn Zeeman vertelde in de eindjaarsspecial van Wieler Revue dat ze binnen Team Jumbo-Visma...

Meer zoals dit

Video | Mexicaans busbedrijf laat chauffeurs op ludieke wijze voelen hoe het is als ze vlak langs fietsers razen

Fietsers zijn altijd de meer kwetsbare verkeersdeelnemers en dat realiseren mensen die in de...

Remco Evenepoel beantwoordt vragen van fans: ‘Of ik al gedacht heb aan veldrijden? Ja’

Soudal QuickStep is vertrokken op trainingskamp in het Spaanse Calpe. Ook Remco Evenepoel is...

Annemiek van Vleuten bij de Masai in Kenia: goat ontmoet goat

Annemiek van Vleuten vertoeft op dit moment in Kenia voor een fietsvakantie. Niet zomaar...