HomeKlassiekersArmstrong: 'Patrick Lefevere moet razend zijn na de Ronde!'

Armstrong: ‘Patrick Lefevere moet razend zijn na de Ronde!’

Lance Armstrong denkt dat ploegbaas Patrick Lefevere ontploft is na de magere prestaties van zijn team Quick Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen.

In zijn podcast TheMove steekt Armstrong van wal. “De Ronde van Vlaanderen is de Super Bowl van Quick Step-Alpha Vinyl. Kasper Asgreen was op een 23ste plek hun beste renner in Vlaanderen! Patrick Lefevere moet ongetwijfeld razend zijn na zo'n resultaat.”

Hij gaat verder: “Dat ze in de Tirreno niet presteerden kan hij door de vingers zien, maar hier mag het niet fout lopen. Zeker als je ziet dat ploegen als Groupama-FDJ en Bahrain Victorious met zoveel renners bij de top-20 zitten. Wie had gedacht dat zulke ploegen de mannen van Quick Step op deze manier aan de kant zouden zetten?”

‘Teleurgesteld’

Voormalig ploegleider Johan Bruyneel nuanceert de reactie van Armstrong enigszins. De Belg sprak Lefevere aan de telefoon. “Hij is niet kwaad maar teleurgesteld. Er zijn namelijk bepaalde zaken die hij niet kan controleren zoals ziekte. Blijkbaar is Quick Step geteisterd door de buikgriep die door het peloton heen gaat. Dat is een verzachtende omstandigheid.”

Bruyneel gaat verder: “Daarbij komt ook nog eens dat dominantie nooit voor eeuwig duurt. Andere ploegen leren van je en komen op gelijke hoogte. Hetzelfde proces hebben wij meegemaakt bij US Postal en ook Team Sky kon die dominantie niet volhouden. Lefevere heeft ook flink geïnvesteerd in Remco Evenepoel en renners rondom hem. Dat geld is niet besteed aan de klassieke kern van de ploeg. Daar betalen ze nu ook een prijs voor in de Vlaamse klassiekers. Ik denk niet dat Quick Step-Alpha Vinyl ooit nog de dominante ploeg gaat worden die het voorheen was. Daarvoor is het niveau in het peloton te hoog geworden.”

Armstrong lijkt het eens te zijn met zijn voormalige ploegbaas: “Eddy Merckx reed, met alle respect, tegen 10 goede renners. Wij reden tegen 50 en inmiddels zijn er meer dan 100 supergoede renners in het peloton. Dat maakt een groot verschil.”

Beeld: cor vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Wout van Aert blikt vooruit op E3: ‘Op mijn 28e maak ik stilaan deel uit van middenveld’

Morgen wordt met de E3 Saxo Bank Classic de 'mini Ronde van Vlaanderen' gereden,...

Kaden Groves wint eerste massasprint in Catalonië, Ide Schelling net naast podium

Na drie bergritten waren vandaag eindelijk de sprinters aan de beurt in de Ronde...

DSM-duo speelt het slim in Brugge-De Panne en verschalkt Wiebes: Pfeiffer Georgi wint

Het was in de Classic Brugge-De Panne niet zulk hondenweer als een dag eerder...

🎥 Pijnlijk! Man (zonder helm) die in De Panne over fietspad meesprint met vrouwen gaat hard tegen het asfalt

In de vrouweneditie van de Classic Brugge-De Panne was het wat beter weer dan...

Meer zoals dit

Mathieu van der Poel: ‘Nog nooit zo verzuurd geweest op de Paterberg’

Mathieu van der Poel was euforisch na afloop van zijn tweede zege in de Ronde van. Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix bekende na afloop alle zeilen bij te moeten zetten om Tadej Pogacar te volgen.

Video | Van Aert past definitief voor Ronde van Vlaanderen

Wout Van Aert past definitief voor de Ronde van Vlaanderen. De Belgische kampioen heeft positief getest op corona.

Matheu van der Poel: ‘Ik ben teleurgesteld over deze gemiste kans’

Mathieu van der Poel is teleurgesteld met zijn podiumplek in Milaan-Sanremo. De kopman van Alpecin-Fenix heeft het gevoel dat hij La Primavera op zijn naam had kunnen schrijven.