Koersliefhebber Jan Vertonghen kijkt vol bewondering naar Van Aert en Van der Poel: 'Ongelooflijk dat die mannen altijd vol zelfvertrouwen zijn'

Jan Vertonghen genoot zondag met volle teugen van de Ronde van Vlaanderen.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Dat de ex-Ajacied en de huidig-speler van SL Benfica fan is van de koers, is geen geheim. "Nee, ik heb helemaal geen moeite om de hele dag koers te kijken", vertelde hij in de Het Laatste Nieuws-podcast Wuyts & Boonen. "Vanaf dat het live gaat tot aan de podiumceremonie."

De voetballer heeft genoten van de overwinningen van Lotte Kopecky en Mathieu van der Poel. "Een fenomeen natuurlijk. Ongelooflijk die toewijding en discipline die ze hebben en dat ze weer zo snel op niveau kunnen komen. Daar kijk ik met open mond naar."

Nu kijkt Vertonghen vooral nog uit naar Parijs-Roubaix. "Hopelijk is Wout dan terug en krijgen we die tweestrijd wel. Dat zou het voorjaar compleet maken. Wout leek klaar om zijn vorm te verzilveren in een monument. Ik ben geen kenner, maar ik denk dat hij Van der Poel en Pogacar ook had kunnen volgen in de Ronde."

Vertonghen noemt nog iets waar hij vol bewondering naar kijkt: het vertrouwen van de renners. "Ongelooflijk dat die mannen van de koers vol zelfvertrouwen spreken en dat voetballers vaak veel voorzichtiger zijn. Misschien moeten wij dat een beetje overnemen in België. Wout en Mathieu hebben nog niet gekoerst en zeggen al dat ze in hun beste vorm zijn en alleen koersen om te winnen."