Olav Kooij maakt indruk met zege in Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire: 'Ik weet niet of ik al tot de sprinttop hoor, maar dat is wel mijn doel'

Olav Kooij was er al een aantal keer dichtbij dit jaar, maar de Nederlander boekt eindelijk zijn eerste seizoenszege.

Kooij

In de tweede etappe van de Circuit Cycliste Sarthe - Pays de la Loire was Kooij na een goede lead-out van zijn ploeggenoten sneller dan Mads Pedersen en Lorrenzo Manzin. Ook Mark Cavendish is actief in Frankrijk, maar de Brit kwam er niet aan te pas omdat hij ingesloten raakte en daardoor moest hij genoegen nemen met een tiende plaats in de daguitslag.

Voor Kooij komt zijn eerste seizoenszege na enkele ereplaatsen als een opluchting. "De eerste is altijd mooi om binnen te hebben", liet de Nederlander na afloop weten. "Ik was dit jaar met twee tweede plaatsen en een derde plek al een paar keer dichtbij. Maar natuurlijk wil je winnen en ik ben blij dat het gelukt is."

"Het is mooi om zo'n sterk startveld te verslaan", vervolgt hij. "Ik weet niet of ik al tot de sprinttop hoor, maar het is wel mijn grote doel om daar te komen. Wat betreft het algemeen klassement zullen we wel zien, want leider Mads Pedersen ziet er wel erg sterk uit."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.

Nieuws
  • Cor Vos