Video | Prachtige beelden vanuit Rwanda: Rein Taaramäe ruilt van fiets met Afrikaan en racet op oud brik

Van ruilen komt huilen, maar in dit geval lachen... Want wat zijn dit een schitterende beelden!

rein taaramae

Pierre Rolland liet op zijn trainingskamp in Rwanda eerder dit seizoen al zien dat ze in het Afrikaanse land dol zijn op fietsen - niet voor niets wordt het WK er in 2025 georganiseerd. Hij kwam er de gekste fietsen tegen, waar mensen - noodgedwongen - van alles me vervoerden en maakte er foto's van.

Rein Taaramäe gaat tijdens zijn hoogtestage in Rwanda nog een stapje verder en heeft volgens zijn ploeg Intermarché-Wanty-Gobèrt een nieuwe revolutionaire trainingsmethode ontdekt...

Die bestaat eruit dat hij van fiets ruilde met een Afrikaanse man. De Rwandees rijdt dus in z'n gewone kloffie op de peperdure Cube, terwijl de 34-jarige Est het op de toch wel op een vrij bijzondere fiets, met name door de enorme bagagedrager, probeert. De twee maken er een mooi wedstrijdje van. Heerlijke beelden!

Rein Taaramäe toog na Milaan-Sanremo naar het hoog gelegen Rwanda om zich voor te bereiden op Giro d'Italia. Vorig jaar reed hij die ook, maar was hij succesvoller in een andere grote ronde: de Vuelta. Daar won hij een rit en reed een dag in de rode leiderstrui.