Video | Zeer schattig! Man reist wereld rond op de fiets, vindt verlaten kitten en neemt haar mee op de fiets (twee jaar lang!)  

Dit is toch een té mooi verhaal. Bekijk het filmpje en zie hoe Dean Nicholson en zijn gevonden kitten Nala de wereld over fietsen!

Dean Richardson cat

We lieten je al eens foto's en filmpjes zien van de oud-Jumbo-Visma-prof Alexey Vermeulen zien die er regelmatig met z'n hond op uittrekt om te bikepacken. Maar het kan nog veel extremer en schattiger wat betreft dieren deel laten uitmaken van je 'fietstochtje'.

Dean Nicholson is namelijk een schot van 34 die twee jaar lang de wereld overfietste. Hij deed dat een groot deel van de reis niet in z'n eentje, maar met een onverwachte metgezel.

Ergens onderweg vond hij namelijk een verlaten kitten langs de kant van de weg. Nicholson kon het niet over z'n hart verkrijgen het diertje daar in de berm te laten en sindsdien zijn hij en Nala - zo noemde hij haar - gezworen fietsmaten.

In het filmpje hieronder zie je hun hele avontuur, van de ontmoeting tot de avonturen die ze beleefden over de hele wereld heen.

Nicholson heeft inmiddels een boek geschreven over z'n reis met Nala (het boek heet toepasselijk Nala's World: One Man, His Rescue Cat, and a Bike Ride around the Globe). Kat Nala is vernoemd naar de leeuwin uit de Lion King die ook zo heet.

Mocht je nu ook van alles beleven op de fiets - het hoeft echt niet zo extreem te zijn als Nicholson en Nala - laat het ons dan weten via redactie@wielerrevue.nl. Wie weet kunnen we er een mooi verhaal over maken!

Pelotonpraat
  • Pinterest / Dean Richardson / Screenshot YouTube
  • The Dodo