Patrick Lefevere ziet pechspook Quick Step-Alpha Vinyl achtervolgen: 'Mark Cavendish lag in de Sarthe in een beek en is bijna verdronken'

Het klassieke voorjaar is voorlopig nog niet van Quick Step-Alpha Vinyl. Boos is manager Patrick Lefevere echter niet.

Evenepoel
  • Patrick Lefevere Patrick Lefevere

Woensdag in de Scheldeprijs was het weer bal voor de Belgische ploeg. De renners misten de voorste waaier en deden niet mee om de overwinning. "Kwaad moet ik mij niet maken op de renners", schrijft Lefevere in zijn column in Het Nieuwsblad. "Als ik tegenwoordig telefoon krijg, denk ik meteen: wie en voor hoe lang?"

"In de Omloop van de Sarthe was het opnieuw prijs: een oliespoor op de weg en onze renners onderuit. Mark Cavendish lag in de beek en is bijna verdronken. Bert Van Lerberghe hebben ze met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. We moeten niet te vaak aan de klaagmuur staan, maar het is teveel."

Voor de Amstel Gold Race heeft Quick Step-Alpha Vinyl ook een selectie opgesteld die het in normale omstandigheden niet zou samenstellen. "Maar dat wil niet zeggen dat we ons als geslagen honden gaan presenteren. Asgreen en Bagioli hebben samen nul keer die koers gereden, maar op revanche kun je ook ver geraken. We hebben nog drie zondagen en twee woensdagen. Tijd zat om alle negativisme om te draaien."

Daarbij zorgt Remco Evenepoel voor enig positivisme nu hij met nog één dag te gaan leider is in de Ronde van Baskenland. "Twee verhaaltjes voor de vuilbak: Evenepoel kan niet dalen en Evenepoel kan niet mee als het stijgingspercentage boven de twintig procent gaat. We gaan niet te euforisch doen, maar in de Ronde van Baskenland zie ik een complete coureur."

Iedereen heeft een mening over Evenepoel, merkt Lefevere. "Dat opbod aan meningen begint grappig te worden. Vorig jaar sturen we Remco naar de Giro en dat is te vroeg, te veel, te zwaar en wat weet ik allemaal. Nu beslissen we om hem naar de Vuelta te sturen en wat krijg je letterlijk als eerste vraag: zou de Tour hem niet beter liggen?"