Nog één keer terug naar De Ronde: kunstenaar maakt prachtige MVDP-tekening van drie keer sprinten als baanrenner in Oudenaarde

Zou Mathieu van der Poel ook nog een uitstapje als baansprinter ambiëren? Zo aan z'n manier van sprinten in de Ronde van Vlaanderen te zien wel! Een kunstenaar legde de drie vergelijkbare sprints mooi vast...

mathieu van der poel

Mathieu van der Poel zit zelf met z'n hoofd bij de Amstel Gold Race, in een gebied waar hij maar wat graag rijdt en ook speciaal voor hem is, niet alleen vanwege die zege in 2019, maar ook omdat hij er in zijn jeugd al heel veel reed.

Maar wij gaan toch nog even terug naar die zege van vorige week in de Ronde van Vlaanderen. Want we willen je onderstaande tekening niet onthouden.

Allereerst omdat het mooi getekend is, maar ook omdat het op mooie wijze de manier van sprinten in de Ronde van Vlaanderen van Mathieu van der Poel vastlegt. Hij sprintte er in de afgelopen edities telkens om de zege in een sprint á deux (al kwamen daar afgelopen zondag plotseling nog twee bij op het laatst..)

Dat doet MVDP al die drie keren bijna als een baansprinter. Op kop loert hij over z'n schouder, tegen Pogacar was het zelfs bijna surplacen. Het viel Tim van Brabant op en hij maakte er dus een tekening van. Heel fraai!

Mathieu van der Poel rijdt vandaag de Gold Race en zal dan komende zondag uiteraard nog starten in Parijs-Roubaix. Daarna neemt hij even rust om vervolgens weer naar dezelfde plek in Spanje te gaan waar hij de nu al succesvolle voorjaarscampagne voorbereidde (en de rug genas). Daarna rijdt hij in ieder geval de Tour, maar liet hij ook al doorschemeren graag de Giro te rijden.