HomeNieuwsSchlemiel Benoît Cosnefroy na Amstel Gold Race: 'Ik had gehoopt dat de...

Schlemiel Benoît Cosnefroy na Amstel Gold Race: ‘Ik had gehoopt dat de koersradio de uitslag pas zou omroepen na het zien van de finishfoto’

Benoît Cosnefroy dacht een minuut lang dat hij de winnaar was van de Amstel Gold Race, maar Michal Kwiatkowski bleek in de sprint net iets sneller.

Na de Van Aert-Pidcock-soap van vorig jaar leek het voor de hand te liggen dat de Amstel Gold Race alles tot in de puntjes had geregeld. Niets bleek minder waar, nadat ook deze editie weer uitliep op een millimetersprint. Ditmaal tussen Cosnefroy en Kwiatkowski.

Net na de race werd de Fransman van Ag2r Citroën Team door de wedstrijdradio uitgeroepen tot winnaar, maar de persoon die dat deed had duidelijk niet naar de finishfoto gekeken, want daarop was duidelijk te zien dat Kwiatkowski na een ultieme jump de lijn eerder passeerde.

Cosnefroy na afloop tegen Eurosport: “Ik had gehoopt dat de koersradio de uitslag pas zou omroepen na het zien van de finishfoto, maar dat was niet het geval… Onze emoties gingen alle kanten op. Natuurlijk is het goed dat ik tweede word, maar ik dacht gewonnen te hebben. De vreugde was immens, maar de teleurstelling was minstens zo groot.”

Op Twitter bleek ook dat de ploeggenoten van Cosnefroy hartstochtelijk met hem meeleefden. Zeker ook omdat de Franse ploeg wel een succesje kan gebruiken dit seizoen. Oliver Naesen schreef eerst vol vreugde 'JAAAAAA' op Twitter, maar even later veranderde dat bericht in een teleurstellende 'NOOOOOO'.

Ondanks het geblunder van de wedstrijdradio neemt dat niet weg dat Cosnefroy heeft laten zien in goede vorm te steken voor de wedstrijden die nog komen gaan. Ploegleider Julien Jurdie was ondanks alles dan ook tevreden. “Deze koers is duidelijk een bevestiging. In de bus zei hij vanmorgen al dat top tien niet genoeg was voor 'm. Hij wilde meer en dit was dan ook een groot doel van hem.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

5 Herkenbare momenten voor koukleumen op de fiets

Iedereens interne CV is nu eenmaal anders ingesteld. Onze redacteur is een koukleum en hij heeft wat punten op een rijtje gezet die hij in die hoedanigheid ervaart. De mensen die het op de fiets snel koud hebben, zullen onderstaande zeven punten dan ook zeker herkennen...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Meer zoals dit

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...

Sinkeldam vond het moeilijk om Cees Bol af te bellen: ‘Op een gegeven moment werd het toch te heet onder mijn voeten’

Het verhaal is bekend: het B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een extra...