Schlemiel Benoît Cosnefroy na Amstel Gold Race: 'Ik had gehoopt dat de koersradio de uitslag pas zou omroepen na het zien van de finishfoto'

Benoît Cosnefroy dacht een minuut lang dat hij de winnaar was van de Amstel Gold Race, maar Michal Kwiatkowski bleek in de sprint net iets sneller.

Cosnefroy
  • Benoît Cosnefroy Benoît Cosnefroy

Na de Van Aert-Pidcock-soap van vorig jaar leek het voor de hand te liggen dat de Amstel Gold Race alles tot in de puntjes had geregeld. Niets bleek minder waar, nadat ook deze editie weer uitliep op een millimetersprint. Ditmaal tussen Cosnefroy en Kwiatkowski.

Net na de race werd de Fransman van Ag2r Citroën Team door de wedstrijdradio uitgeroepen tot winnaar, maar de persoon die dat deed had duidelijk niet naar de finishfoto gekeken, want daarop was duidelijk te zien dat Kwiatkowski na een ultieme jump de lijn eerder passeerde.

Cosnefroy na afloop tegen Eurosport: "Ik had gehoopt dat de koersradio de uitslag pas zou omroepen na het zien van de finishfoto, maar dat was niet het geval... Onze emoties gingen alle kanten op. Natuurlijk is het goed dat ik tweede word, maar ik dacht gewonnen te hebben. De vreugde was immens, maar de teleurstelling was minstens zo groot."

Op Twitter bleek ook dat de ploeggenoten van Cosnefroy hartstochtelijk met hem meeleefden. Zeker ook omdat de Franse ploeg wel een succesje kan gebruiken dit seizoen. Oliver Naesen schreef eerst vol vreugde 'JAAAAAA' op Twitter, maar even later veranderde dat bericht in een teleurstellende 'NOOOOOO'.

Ondanks het geblunder van de wedstrijdradio neemt dat niet weg dat Cosnefroy heeft laten zien in goede vorm te steken voor de wedstrijden die nog komen gaan. Ploegleider Julien Jurdie was ondanks alles dan ook tevreden. "Deze koers is duidelijk een bevestiging. In de bus zei hij vanmorgen al dat top tien niet genoeg was voor 'm. Hij wilde meer en dit was dan ook een groot doel van hem."

Nieuws
  • Cor Vos