HomeAchtergrondAls Wout van Aert Parijs-Roubaix rijdt, is dat als helper: 'Om Roubaix...

Als Wout van Aert Parijs-Roubaix rijdt, is dat als helper: ‘Om Roubaix te winnen, moet je in topvorm zijn en dat is helaas niet meer mogelijk na een week isolatie’

Er is nog geen uitsluitsel over Wout van Aerts deelname aan Parijs-Roubaix, maar Merijn Zeeman geeft wel extra informatie.

De Amstel Gold Race kwam te vroeg en nu is de grote vraag of Wout van Aert tijdig fit is voor Parijs-Roubaix zondag. Merijn Zeeman laat in gesprek met Het Laatste Nieuws zijn licht schijnen over de kopman, die momenteel in Spanje verblijft om te trainen.

“Iedereen heeft gezien wat voor weer het was in België. Om op een goede manier de training te kunnen oppakken na zijn Covid-besmetting is Wout naar de zon vertrokken. Waar dat is, is niet relevant. Het klopt dat hij in zonnige omstandigheden kan trainen.”

Hij heeft groen licht gekregen van de artsen om de training rustig op te pakken. “Na zo'n besmetting is het in eerste instantie zaak om weer rustig te fietsen tot we weten hoe het met zijn gezondheidsparameters is gesteld. Na zijn eerste rustige duurtrainingen hebben we ook een aantal tests gedaan. De eerste paar dagen was er een ploegdokter aanwezig om met eigen ogen te monitoren wat de status van Wout was en of het allemaal liep zoals we hadden gehoopt en verwacht.”

Van Aert voelt zich weer prima, maar bij Team Jumbo-Visma nemen ze geen enkel risico. “Binnen de ploeg hebben we al renners gehad die veel tijd nodig gehad hebben om na hun besmetting weer te kunnen koersen. Anderen hadden na hun besmetting amper of geen last en konden zeer snel de competitie hervatten.”

Die trainingen die hij nu uitvoert gaan uitsluitsel geven of Van Aert zich meteen gaat voorbereiden op de Tour de France of dat hij nog koersen rijdt dit voorjaar. “Als het mogelijk zou zijn dat hij nog een wedstrijd rijdt voor zijn Tourvoorbereiding begint, zou dat een enorme bonus zijn. Als hij nu geen wedstrijden meer rijdt, is deze training om een goede basis te hebben in functie van wat in de zomer volgt.”

Wat betreft Parijs-Roubaix hakt Team Jumbo-Visma vrijdag de knoop door, en eigenlijk het liefst donderdag. “Parijs-Roubaix komt heel dichtbij. Als de signalen van zijn lichaam onvoldoende zijn, zal hij niet rijden in Roubaix. Bang is Wout zeker niet. Hij krijgt de best mogelijke medische zorgen die hij kan krijgen. Daar vertrouwt hij volledig op.”

Druk legt Zeeman alvast niet op de schouders, want Van Aert zal volgens hem niet als kopman van start gaan in de keienkoers mocht hij deelnemen. “Wout zal alleen aan de start van Roubaix verschijnen als hij een rol kan spelen en dat zal dan zijn: iets betekenen voor een ploegmaat. Hij moet er iets kunnen uitrichten, bijvoorbeeld in dienst van Laporte, Teunissen of Van Hooydonck.”

In het wielrennen is alles mogelijk. Maar om Parijs-Roubaix te kunnen winnen, moet je in topvorm zijn en dat is helaas niet meer mogelijk na een week isolatie. Om dat te kunnen inschatten, hoef je geen kenner te zijn.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

5 Herkenbare momenten voor koukleumen op de fiets

Iedereens interne CV is nu eenmaal anders ingesteld. Onze redacteur is een koukleum en hij heeft wat punten op een rijtje gezet die hij in die hoedanigheid ervaart. De mensen die het op de fiets snel koud hebben, zullen onderstaande zeven punten dan ook zeker herkennen...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Meer zoals dit

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Rob Harmeling wilde helemaal geen ploegleider worden, maar: ‘Dit prikkelt mij zo enorm, dat ik erbij wilde horen!’

Twee weken geleden klapte Bas Tietema in een gesprek met RTV Oost al enigszins...

Froome doet zijn verhaal over langdurige covidsymptomen en waarschuwt collega’s: ‘Heel erg geleden’

Chris Froome haalde tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk ongetwijfeld zijn beste niveau sinds...