Interview | Rasmus Tiller: 'Voor de toppers uit Noorwegen en Denemarken zal Uno-X een serieuze optie worden wanneer hun contract afloopt'

Uno-X Pro Cycling Team timmert hard aan de weg. Met Rasmus Tiller als een van de kopmannen. Wieler Revue sprak met de Noor.

Tiller
  • Rasmus Tiller Rasmus Tiller

Bij Uno-X Pro Cycling Team willen ze dolgraag naar de WorldTour, maar daarvoor zullen ze nog beter moeten gaan presteren dan ze al doen. Een van de mannen waarnaar wordt gekeken om de broodnodige UCI-punten binnen te halen, is Rasmus Tiller, die al ervaring heeft op WorldTour-niveau. Tiller reed in het verleden voor het inmiddels opgedoekte Team NTT.

Een mooie tijd, maar de nummer zes van Omloop Het Nieuwsblad en elf van de E3 Saxo Bank Classic voelt zich beter op zijn plek bij Uno-X Pro Cycling Team. "Vooral het sociale gedeelte is allemaal iets relaxter. Er zijn minder misverstanden dan ik gewend was. We zijn een groep vrienden, want de meeste jongens van Uno-X ken ik al jaren."

"Dat maakt het ook makkelijker om te presteren. Tel daarbij de goede structuur op en het is een prachtig geheel. Ik merk in het peloton dat Uno-X ook onder andere Denen en Noren populairder wordt. Voor de toppers uit die landen zal Uno-X een serieuze optie worden wanneer hun contract afloopt."

Komende zondag staan de Noormannen weer vol ambitie aan de start van Parijs-Roubaix, maar Uno-X Pro Cycling Team wil niet enkel meedoen om het meedoen. "We rijden nog meer grote koersen dan vorig jaar. Hopelijk kunnen we daar een extra stap zetten in onze ontwikkeling. Ik heb zelf al in de WorldTour gereden en qua structuur en organisatie doen we niet onder voor veel van de WorldTeams."

"Sterker nog, ik denk dat wij beter georganiseerd zijn dan sommige ploegen. Bij Team NTT waar ik reed was ieder jaar angst om de sponsor te verliezen. Daar hebben we bij Uno-X geen last van, omdat de ploeg daadwerkelijk eigendom van onze sponsor is."

Wat betreft zijn eigen doelen is Tiller voorzichtig. Hij heeft zijn doel met een zesde plek in Omloop Het Nieuwsblad zelfs al gehaald. "Vorig jaar werd ik tweede in Le Samyn. Een mooie koers, maar het is nog geen Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix. Ik moet realistisch zijn en de lat niet té hoog leggen. In de toekomst wil ik strijden om de zege in een koers als Roubaix, maar mocht ik nu top 10 rijden in een grote WorldTour-koers, dan moet ik tevreden daarmee zijn."

Magazine
  • Cor Vos