doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_menu_allpages');

Tim Merlier over trainen met Wout van Aert: 'Door zijn klasse holde ik mezelf geregeld voorbij op training'

Tim Merlier rijdt samen met Mathieu van der Poel, maar is goed bevriend met Wout van Aert. Met wie hij vroeger vaak trainde.
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6282edd2efcc4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6282edd2efcc4 img{#fig-6282edd2efcc4 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6282edd2efcc4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6282edd2efcc4 img{#fig-6282edd2efcc4 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6282edd2efcc4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6282edd2efcc4 img{#fig-6282edd2efcc4 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6282edd2efcc4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6282edd2efcc4 img{#fig-6282edd2efcc4 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Merlier
doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_top_article');

In het magazine Procycling vertelt de sprinter van Alpecin-Fenix over zijn band met Van Aert. "Wout heeft me mogelijk wat later de overstap naar de weg doen maken, haha. Door zijn klasse holde ik mezelf geregeld voorbij op training. Al reed ik altijd naar huis met het gevoel dat ik daar beter van werd. We hebben samen een heel mooie periode beleefd."

Van Aert wilde Merlier er bovendien vaak bij hebben op het WK veldrijden. "Mijn eerste WK-deelname als prof was te danken aan Wout. Ik lag toen in de weegschaal met Toon Aerts. Die reed de weken voordien net iets beter dan ik: hij zevende of achtste, ik negende of tiende."

"Wout drong aan op mijn selectie en zo geschiedde. Ik mocht erbij zijn op het WK in Zolder. Mijn opdracht was duidelijk: wegknallen bij de start. Ik kon daar mijn ding wel doen, maar niet helemaal zoals het in mijn hoofd zat. De jaren nadien verdiende ik mijn selectie wel zelf."

Geregeld duelleerden Merlier en Van Aert met elkaar op training. Ondanks dat het Merlier soms de kop kostte door het hogere algehele niveau van Van Aert. "Met Wout heb ik veel gesprint op training. Het was altijd mano-a-mano, zoals we zeggen. Wie het eerst aanzette, won meestal. In die dertig-secondensprints op training kon Wout zichzelf echt binnenstebuiten keren, terwijl ik niet de renner ben die kickt op pijn tijdens trainingen. En dat verbetert er niet op met het vorderen van de jaren, haha."

"Ik zie sommigen echt koers simuleren op training, dat lukt mij niet. Soms schrik ik van de snelheden die ik in koers haal in de Vlaamse Ardennen, terwijl ik die hellingen op training nooit zo snel zou opvlammen. Dit voorjaar in Kuurne-Brussel-Kuurne-Brussel-Kuurne haalde ik twintig-minutenwaarden die ik bij mezelf nog nooit had gezien."

doDisplay('div-gpt-ad-WielerNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws