Grischa Niermann over Wout van Aert: 'Of hij zondag in staat is om te winnen, dat durf ik niet te zeggen'

Wout van Aert maakt zijn rentree in Parijs-Roubaix, maar bij Jumbo-Visma weten ze nog niet hoe goed hij zal zijn.

Aert
  • Wout van Aert Wout van Aert

Grischa Niermann vertelde na de verkenning over de situatie van Van Aert tegen Sporza. Donderdag kon hij nog niet mee met de verkenning van Parijs-Roubaix. "We willen geen risico's nemen", zegt de Duitser. "Het gaat oké met Wout, goed hopen we. Maar de verkenning kwam te vroeg."

"Of hij dat later nog doet?", vervolgt Niermann. "Waarschijnlijk niet. Hij heeft deze koers al een paar keer gereden en had het dus niet per se nodig."

Eerder deze week werd bekend dat Van Aert ook mee wil doen aan Luik-Bastenaken-Luik, maar Niermann houdt nog een slag om de arm. "Ik heb gelezen dat hij start, maar dan weten jullie schijnbaar meer dan wij. Dat zien we nog wel. We zijn blij dat we hem zondag op de startlijst krijgen."

Over de vorm van de kopman weet Niermann ook nog niet veel te zeggen. "Hij is ziek geweest, niet ernstig. Jullie hopen dat hij komt winnen en dat geldt ook voor ons, maar dat zien we zondag dan wel. Het is een vraagteken. De trainingen gaan goed, anders zouden we hem niet opstellen. Maar of hij zondag in staat is om te winnen, dat durf ik niet te zeggen."