Fenomenale Dylan van Baarle soleert naar zege in Parijs-Roubaix

Een magnifieke Dylan van Baarle soleert naar de zege in Parijs-Roubaix!

Baarle
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Tijdens de openingsfase stond het formeren van een vroege vlucht centraal, maar die zou er nooit echt komen omdat de koers volledig openbrak toen INEOS Grenadiers na veertig kilometer waaiers trok. Dat eisten zijn tol voor verschillende toppers, want onder anderen Van der Poel, Van Aert, Asgreen, Pedersen en Küng hadden de slag gemist. En dus was het al chaos voor de eerste kasseistroken in zicht waren.

Op die stroken was het chaos troef. Er werd lek gereden, gevallen en er was op een gegeven moment geen touw aan vast te knopen wie zich waar bevond. Uiteindelijk viel het toch even stil in de groep die vooraan was overgebleven en daar profiteerden Pichon, Devriendt, Ballerini, Casper Pedersen en schaduwfavoriet Mohoric van toen zij ten aanval trokken.

Ballerini en Pedersen vielen echter weg vooraan toen ze kregen af te rekenen met pech. Een groep met favorieten kwam achter hen samen na het Bos van Wallers - waar Van Aert met pech kreeg te maken - en daar deden vooral Groupama-FDJ en later INEOS Grenadiers veel werk in dienst van Küng en Ganna.

Ondertussen hadden de drie vooraan met nog 75 kilometer voor de boeg wel een voorsprong van tweeënhalve minuut bijeen gereden, waardoor zeker Mohoric een hele gevaarlijke klant begon te worden. Op zestig kilometer van meet nam Team Jumbo-Visma het heft in handen, waarna er meer dan een minuut van de voorsprong werd afgereden. Op dat punt meldden ook Van der Poel en Van Aert zich voor een eerste keer écht in de koers.

Daardoor verdween de voorgift van de drie vooraan als sneeuw voor de zon. Helemaal toen Van Baarle ervandoor ging uit de groep met favorieten en Van Aert even later demarreerde. De enige die konden volgen, waren Van der Poel en Küng. Zij reden snel naar Van Baarle en de vooraan geloste Pichon. Petit, Stuyven, Lampaert en Turner wisten ook nog terug te keren.

Ondertussen reden Mohoric en Devriendt nog een halve minuut voor de topfavorieten uit. De Sloveen reed echter lek en kwam in de groep Van der Poel, waar Van Aert even weg was gevallen omdat ook hij lek reed. Devriendt werd uiteindelijk bijgehaald door Lampaert en Mohoric, die een gat sloegen met de rest. Terwijl ook Van Baarle zich ook bij de koplopers voegde.

In de achtergrond bleek Van der Poel niet over de beste benen te beschikken, want hij moest Küng en Van Aert laten rijden. Zij kwamen alleen te laat, want op Camphin-en-Pevele en Carrefour de l'Arbre had Van Baarle zijn medevluchters achter zich gelaten. De Nederlander bleef maar uitlopen op de achtervolgers, was duidelijk de beste in koers en kwam solo over de streep. Het podium werd gecompleteerd door Van Aert en Küng.

Nieuws
  • Cor Vos