Dylan van Baarle na indrukwekkende solozege in Parijs-Roubaix: 'Alles valt op z'n plaats, ga er ervan genieten!'

Hij reed alles aan gort en had direct na afloop een mooie reactie in huis, waarin de woorden van Michal Kwiatkowski tijdens de koers een belangrijke rol speelden voor hem.

dylan van baarle
  • Dylan van Baarle Dylan van Baarle

Met een fantastische solo zette een ijzersterke Dylan van Baarle na al een knappe tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen te hebben bewerkstelligd Parijs-Roubaix naar z'n hand. De Zoetermeerder reed in z'n uppie naar Matej Mohoric en Yves Lampaert toe en liet ze niet lang daarna achter op een kasseienstrook.

En dus kwam hij solo over de meet op het velodroom in Roubaix. Het mooiste moment van z'n carrière en na afloop was hij dan ook dolblij.

"Ongelofelijk. Pas toen Servais Knaven (ploegleider, red.) naast me kwam rijden, begon ik het een beetje te geloven. Toen ik op de velodroom keek ik of er nog anderen waren, maar ik was helemaal alleen. Ik heb er geen woorden voor verder. Tweede in de Ronde van Vlaanderen, nu met Parijs-Roubaix een monument winnen. Alles valt op z'n plaats en ik ga er enorm van genieten."

Van Baarle was de hele koers bij de pinken. Toen het in een waaier uiteen viel, zat hij vooraan met de hele ploeg. "Dat hadden we niet zo gepland, maar we wilden wel vanaf het startschot gefocust zijn. In die groep spendeerden we wat minder energie en hoefden we niet te achtervolgen."

De Zoetermeerder had ook nog met de nodige pech te kampen. "Ik reed lek, maar we bleven kalm. Kwiato (Kwiatkowski, red.) kwam tijdens de koers naar me toe en en zei dat ik zo sterk was, dat hij voor mij zou rijden. Dat gaf zoveel vertrouwen. Met de hele ploeg rijden we zo sterk in de voorjaarsklassiekers. We hebben er ook hard voor gewerkt. Nu en de afgelopen jaren."

Nieuws
  • Cor Vos