Van der Poel na negende plaats in Parijs-Roubaix: 'Het was op hangen en wurgen, dit was het maximaal haalbare'

Mathieu van der Poel moest genoegen nemen met een negende plaats in Parijs-Roubaix.

Poel
  • Mathieu van der Poel Mathieu van der Poel

Al na veertig kilometer reed Van der Poel achter de feiten aan, nadat INEOS Grenadiers het peloton deed scheuren. "Het was op hangen en wurgen. Ik had zeker niet de benen waarop ik had gehoopt. Het was ook een aparte wedstrijd. Het was heel raar, want ik zat achter in het peloton maar had niet het idee dat het op de kant ging. Ineens was de helft van het peloton weg."

De Nederlander vertelde verder dat hij niet in paniek is geweest. "Maar ik was ook niet honderd procent zeker dat we nog terug zouden keren. Alleen gepanikeerd heb ik ook niet. We kwamen uiteindelijk zelfs nog in een goede situatie, maar uiteindelijk had ik niet de benen vandaag."

Nu zit het voorjaar van Van der Poel erop en gaat hij zich waarschijnlijk focussen op de Giro d'Italia. "Het was geen lang voorjaar, maar wat ik heb kunnen rijden, is een bonus geweest. Ik had gehoopt op nog een mooie Roubaix, maar de balans is mooi met wat ik eruit heb kunnen halen dit voorjaar. Vandaag ben ik blijven vechten, maar dit was het maximaal haalbare."

Op de hoogte blijven van al het wielernieuws, de achtergronden en de randzaken van het peloton? Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter!

Daarnaast zijn we natuurlijk ook in geprinte versie te vinden in de kiosk, met veel uitgebreidere verhalen om heerlijk op de bank te lezen in de loze uurtjes van de koers.