Yves Lampaert na val door toeschouwer in Parijs-Roubaix: 'Het is een kalf, dit is geen wielerfan'

De West-Vlaming reed voor het podium. Tot een toeschouwer hem op de kasseien deed belanden. Lampaert is niet mals voor de man.

yves lampaert
  • Yves Lampaert Yves Lampaert

Op Dylan van Baarle stond geen maat in Parijs-Roubaix, maar Yves Lampaert had wellicht wel op het podium kunnen rijden in de helleklassieker. Maar een onoplettende toeschouwer besliste anders. De man raakte de QuickStepper die hard tegen de grond ging, maar wel verder reed - en uiteindelijk tiende werd.

Na afloop liet Lampaert zich op z'n West-Vlaams uit over de man bij Sporza. "Het is een kalf hè en geen wielerfan dit. Maak op z'n minst als supporter ruimte voor de renners. In plaats van een stap achteruit deed deze man een stap vooruit. Dat mag gewoon niet gebeuren. Een kalf, ik heb er niks anders over te zeggen!"

Lampaert gaf wel eerlijk toe dat hij de koers niet had kunnen winnen. "Dylan van Baarle is de verdiende winnaar. En ook Mohoric was sterker. Ik had al snel door dat ik niet de sterkste was in dat groepje van vier. Derde worden had hier als een overwinning gevoeld. Nu is het toch een beetje een ontgoocheling. Maar ik heb gelukkig niks gebroken."