Christophe Roodhooft over Jumbo-Visma-directeur Plugge: 'Hij is een specialist in het uitkramen van onzin' 

Bij Alpecin-Fenix zijn ze duidelijk niet te spreken over Jumbo-Visma en Richard Plugge. Christophe Roodhooft legt uit - zonder daarbij een blad voor de mond te nemen...

christophe roodhooft

Waar Mathieu van der Poel en Wout van Aert louter respectvol over elkaar spreken, daar lijkt het al een tijdje niet te boteren tussen hun bazen bij respectievelijk Alpecin-Fenix en Jumbo-Visma.

Voor Milaan-Sanremo stelde Richard Plugge van Jumbo-Visma wat vraagtekens bij het late opstellen van Mathieu van der Poel en na afloop was hij niet te spreken over de in zijn ogen afwachtende tactiek van Alpecin-Fenix.

Christophe Roodhooft, samen met broer Philip Roodhooft de grote baas bij Alpecin Fenix, was daar direct al niet over te spreken, maar na Parijs-Roubaix reageerde hij nog eens.

In de Vlaamse krant Het Nieuwsblad trekt hij fel van leer tegen Plugge. Hij ging eerst in op de situatie dat ze bij Jumbo-Visma zeiden dat Wout van Aert niet als kopman zou worden uitgespeeld in Roubaix.

"Hij is specialist in het uitkramen van onzin en zich daar dan achteraf op Twitter of via via voor te excuseren. Wij spelen geen verstoppertje. Als Mathieu in laatste instantie aan de selectie voor Milaan-San Remo wordt toegevoegd, dan is dat ook zo. Waarom zou Van Aert naar Roubaix komen om een bijrol te vertolken? Dat is toch te gek voor woorden. Waarom verstoppertje spelen met Van Aert terwijl iedereen weet dat die voor een resultaat komt. Dat is toch logisch. Zomaar half-half naar een koers komen, dat kan je met zo’n coureur toch niet maken."

Roodhooft kwam ook nog te spreken over koerstactiek en hintte daarbij duidelijk naar het verwijt dat Plugge richting zijn ploeg maakte in Milaan-Sanremo.

"In de Amstel worden zij derde met Benoot, maar hebben wij wel als ploeg gereden terwijl zij achterover kwamen leunen. Zij hadden daar net zo goed een kopman als wij. Dat is toch een zielige denkwijze. Ik verwijt Jumbo niks en heb geen problemen met hen, maar ik snap niet dat je op die manier denkt."