HomeNieuwsZondag nog in Roubaix en nu wint Dylan Teuns de Waalse Pijl:...

Zondag nog in Roubaix en nu wint Dylan Teuns de Waalse Pijl: ‘Wist waar Valverde ging versnellen, want dat doet hij ieder jaar zo’n beetje op dezelfde plek’

De Belg van Bahrain Victorious reed iedereen uit het wiel. Weer een Dylan als eerste over de streep dus...

Bij de vrouwen werd er eerder op de dag nog wel een beetje gekoerst, maar bij de mannen was het toch vooral weer een optocht richting de laatste beklimming van de Muur van Huy – bij de vrouwen draaide het uiteindelijk daar ook op uit.

Tuurlijk, een actieve Mauri Vansevenant en Søren Kragh Andersen probeerden het nog even toen de vluchters van de dag waren teruggepakt, maar INEOS (voor Dani Martinez) leek het daarachter onder controle te hebben. Vooral ook omdat Vansevenant vanwege de aanwezigheid van Alaphilippe in het peloton niet mee mocht rijden.

Het gat was bij het opdraaien van de Muur van Huy zo'n 10 seconden. Dat bleek voor beide renners niet genoeg; nog voor heet steile gedeelte begon werden ze in de Kragh gegrepen..

Wederom punchen en vooral goed timen op de muur dus. Of nou ja, eigenlijk was van goed timen niet echt sprake, want Dylan Teuns kwam op kop en de een na de ander moest passen, eerst Pogacar en daarna Alaphlippe en Vlasov. Valverde leek even langszij te komen, maar plafonneerde ook.

Teuns reed zondag nog in Parijs-Roubaix. Hij stapte daar naar 170 kilometer af, maar blijkbaar is door het Bos van Wallers stuiteren een goede voorbereiding. Onder de top 10 van de dag lees je de reactie van Teuns.

Reactie Dylan Teuns

“Ik heb er geen woorden voor. Precies vijf jaar geleden eindigde ik hier op het podium en ik heb er altijd van gedroomd om hier te winnen. Ik zat in de perfecte positie en wist waar Valverde ging versnellen, want dat doet hij ieder jaar zo'n beetje op dezelfde plek. Dat was ook goed voor mij en wist dat ik nog wat over had. Ik ben nog nooit zo sterk geweest in het voorjaar. Normaal ben ik in de zomer altijd goed, maar nu ben ik al een hele tijd in topvorm.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

5 Herkenbare momenten voor koukleumen op de fiets

Iedereens interne CV is nu eenmaal anders ingesteld. Onze redacteur is een koukleum en hij heeft wat punten op een rijtje gezet die hij in die hoedanigheid ervaart. De mensen die het op de fiets snel koud hebben, zullen onderstaande zeven punten dan ook zeker herkennen...

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Winterwonderland: Eerste beelden tonen dikke laag sneeuw op het parkoers in Val di Sole

Zondag trekt het veldritpeloton eerst nog naar Ierland, een week later is het de...

Jumbo-Visma veilt fietsen: bieden op Tourfiets Vingegaard, groene fiets Van Aert en Vos

Net als vorig jaar veilt Jumbo-Visma de fietsen waarop de renners het afgelopen seizoen...

Meer zoals dit

Niki Terpstra de Tom Boonen van Nederland: ‘Ik heb conditie, maar na een uurtje racen kom ik gesloopt uit de auto’

Al blijft het waarschijnlijk niet alleen bij gravelen, want de Noord-Hollander koestert ook ambities...

Thijs Zonneveld komt met initiatief om jeugdsport te bevorderen: ‘Sporters gaan clinics geven en daarna een deal met de klas of school aan’

Nederlanders, en de jeugd in het bijzonder, sporten steeds minder. Dat feit is Thijs...

Sinkeldam vond het moeilijk om Cees Bol af te bellen: ‘Op een gegeven moment werd het toch te heet onder mijn voeten’

Het verhaal is bekend: het B&B Hotels-KTM van manager Jérome Pineau zou een extra...