HomeAchtergrondNu in de winkel! De Giro-special van Wieler Revue boordevol heerlijke verhalen...

Nu in de winkel! De Giro-special van Wieler Revue boordevol heerlijke verhalen over onder anderen Tom Dumoulin, Mathieu van der Poel & Wilco Kelderman

De Giro d'Italia staat weer voor de deur en hoe kun je je beter voorbereiden op de eerste grote ronde van het jaar met de kersverse Giro-special van Wieler Revue!?

De start in Boedapest, de overgangsritten en het hooggebergte. Uiteraard hebben we alle Giro-etappes weer voor u beschreven. Wie heeft waar kans? In welke streek rijden de renners? Naast de etappes zetten we ook de favorieten voor u op een rijtje. Hoe presteert Richard Carapaz dit jaar? Wat zijn de Giro-ervaringen van Simon Yates? En hoe verhoudt João Almeida zich ten opzichte van Mikel Landa? Het komt allemaal voorbij!

Het is nog niet het jaar van Wilco Kelderman, maar de renner van BORA-hansgrohe is na een slechte winter weer op de weg terug. Hij is ervan overtuigd dat hij in topvorm aan de start zal staan van de Giro d'Italia. Als klassementsrenner, maar in gesprek met Wieler Revue vertelt hij dat hij de koerswijze van volgen langzaam van zich af wil zetten. “Ik wil vaker de rol van rittenkaper op me nemen.”

Door het kwakkelende voorjaar van Tom Dumoulin is Kelderman wellicht de grootste Nederlandse kanshebber op een goed klassement, maar iedere wielerliefhebber zou graag de Dumoulin van 2017 weer eens zien. We blikten uitgebreid terug met Aike Visbeek, Laurens ten Dam, Chad Haga en Simon Geschke op de mooiste Nederlandse grote ronde uit de recente geschiedenis. Een verhaal over een zeurende ploegmaat, combines en angst voor sabotage.

Sluit snel een abonnement af!

Op de eerste dag in Boedapest ligt een grote kans voor Mathieu van der Poel om de roze trui te pakken. We doken in het verleden van VdP in Italië en vroegen zijn ploegmaat Kristian Sbaragli hoe Italianen naar het fenomeen van Alpecin-Fenix kijken. “Door zijn aanvallende manier van koersen houden Italiaanse wielerfans van Mathieu.”

Een van de grote rivalen in die eerste rit wordt Biniam Girmay. De eerste Afrikaanse winnaar van een klassieker met Gent-Wevelgem. Na zijn zegetocht in België ging hij terug naar Eritrea, maar eerst stond hij de wielerpers nog uitgebreid te woord.

Met de start in Hongarije zal er vooral worden gekeken naar Attila Valter. De Hongaar droeg vorig jaar de roze trui en is de grote hoop op succes in eigen land. De eerste etappe finisht in zijn trainingsgebied en we spraken hem uitgebreid over de eerste rit, over het Hongaarse wielrennen in het algemeen en de impact die het dragen van de roze trui op hem en zijn land had.

Gaat Tom Dumoulin meedoen om de zege?

Bestel de Giro-special hier of ga snel naar de plaatselijke boekwinkel om 'm meteen in huis te halen! Wilt u nou voortaan iedere editie op de deurmat ontvangen? Sluit dan snel een abonnement af!

Zeker doen, want we hebben ook nog verhalen over de verrassende Lorenzo Fortunato won vorig jaar op de Zoncolan. Reden genoeg om de renner van EOLO-Kometa eens aan het woord te laten. Verder visten we uit ons archief een heerlijke reportage van Jean Nelissen over Felice Gimondi en gingen we zelf op verkenning in Trento en op de Pordoi en Fedaia.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Emotionele Mikkel Bjerg na tijdritzege in Dauphiné: ‘Ik heb eigenlijk nooit in mezelf geloofd’

Mikkel Bjerg staat al jarenlang te boek als een groot talent, hij werd driemaal...

Deense dominantie in Dauphiné-tijdrit: Bjerg en Vingegaard finishen 1-2

Het was woensdag tijdritdag in de Dauphiné. De klassementsrenners en specialisten streden tegen de...

Australische reist 15.000 kilometer… voor afgelaste Ronde van België: ‘Heel teleurgesteld’

Mathieu van der Poel zien we binnenkort terug in actie in de Ronde van...

Kittel kritisch op media-uitingen Lefevere: ‘Maar wat hij héél goed kan, is vertrouwen geven aan zijn renners’

In de podcast De Grote Plaat vertelt hij over de verhouding die hij had...

Meer zoals dit

Emotionele Mikkel Bjerg na tijdritzege in Dauphiné: ‘Ik heb eigenlijk nooit in mezelf geloofd’

Mikkel Bjerg staat al jarenlang te boek als een groot talent, hij werd driemaal...

Australische reist 15.000 kilometer… voor afgelaste Ronde van België: ‘Heel teleurgesteld’

Mathieu van der Poel zien we binnenkort terug in actie in de Ronde van...

Opmerkelijk verhaal: Belgische veldrijder Jens Adams vond zijn gestolen fietsen (27.000 euro) terug in… Rusland

Jens Adams zien we bijna altijd terug in de top 10 van de topcrossen...