HomeAchtergrondDylan van Baarle showt kassei bij Vandaag Inside: 'Net na afloop besef...

Dylan van Baarle showt kassei bij Vandaag Inside: ‘Net na afloop besef je niet wat zo’n zege met mensen doet’

Dylan van Baarle had het naar zijn zin bij Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.

Na afloop vertelde hij tegen Genee over zijn eerste optreden bij het Veronica-programma. Hij praatte er uiteraard over zijn zege in Parijs-Roubaix, maar ook over zijn passie voor technomuziek. “Reinier Zonneveld is wel een held van me, ja. Harde muziek. Je moet ervan houden, maar ik vind het indrukwekkend wat hij doet.”

“In oktober was ik naar een concert met vrienden. Negen uur lang achter elkaar draaide hij. Dat is een beetje hetzelfde als topsport. Hij was zo gefocust en alleen maar bezig met die knoppen. Hij had helemaal geen tijd voor zijn vrienden of familie. Daarbij vind ik de muziek ook gewoon leuk.”

Zonneveld heeft zelfs nog een 'bijdrage' gehad in Van Baarle zijn zege in Parijs-Roubaix. “Ik heb het ook op mijn koptelefoon op als ik hard moet trainen. En voor zondag hadden we zijn muziek opstaan in de bus. De rest van de renners vindt het ook oké.”

Uiteraard kwam ook zijn tv-optreden ter sprake. “In het begin was ik wel een beetje zenuwachtig. Het is toch een beetje spannend, maar volgens mij ging het prima. Nu moet je echt opletten wat er gezegd wordt, maar als je thuiszit, kun je tegelijkertijd ook eens op je telefoon zitten.”

“Ik vond het superleuk om te doen en was blij dat ik er mocht zijn. Ik hou van de humor en als je vaker kijkt, begrijp je die humor ook beter. Dat het nergens over gaat, maakt het misschien juist ook zo leuk.”

Tot slot stond werd hem gevraagd of het besef al is ingedaald wat hij zondag gedaan heeft. “Mijn moeder was gelukkig nog naar het teamhotel gekomen. Die was net als ik sprakeloos. Je beseft wel meteen wat je gedaan hebt, maar wat het met mensen doet, besef je dan nog niet.”

“Of de gretigheid voor de komende jaren groter is geworden durf ik nu nog niet te zeggen, maar dat gevoel wat ik op de wielerbaan had, zou ik vaker willen meemaken natuurlijk.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Aleksandr Vlasov: ‘Een top 5 zou een goede uitslag zijn, maar ik hoop altijd op meer’

In de Wieler Revue-Tourspecial vertelde Vlasov over de oorlog in Oekraïne, over polarized trainen, maar...

Column | Arme, arme Mark Cavendish

Maandag maakte de Belgische ploeg haar selectie voor de Tour de France bekend. Met...

Indrukwekkende cijfers! Filippo Ganna klimt beter dan ooit

De Twitter-pagina Velofacts houdt bij wie er indrukwekkende trainingen afleggen in aanloop naar de...

Neem deze 5 dark horses mee in je Tourpooltje!

Wielerliefhebbers zijn volop bezig met het invullen van hun Tourpooltjes. Wij doen ook ons...

Meer zoals dit

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...