Ex-militair als geheim achter prestaties INEOS Grenadiers? 'Hij waakt over de balans binnen de ploeg'

Ondanks het grote budget van de ploeg is INEOS Grenadiers de grote verrassing van het huidige voorjaar.

Plus
  • Laurens De Plus Laurens De Plus

Michał Kwiatkowski won de Amstel Gold Race, Magnus Sheffield zegevierde in de Brabantse Pijl en Dylan van Baarle soleerde naar de overwinning in Parijs-Roubaix. En dan hebben we het nog niet eens over de doorbraak van iemand als Ben Turner, die in iedere koers die hij reed prominent aanwezig was.

Laurens De Plus vertelt in Het Nieuwsblad over de ploeg. Een van de pluspunten van de huidige ploeg is volgens De Plus de teamspirit. "Dat is een nieuwe weg die INEOS is ingeslagen. Met voormalig-militair Martin Johnson hebben we een motivatiecoach, iemand die waakt over de balans binnen de ploeg."

"Bij het begin van het jaar stelt hij met zijn team van elke renner een persoonlijkheidsprofiel op. Ze gaan na wat jouw triggers zijn", vervolgt de ex-renner van Team Jumbo-Visma. "Bij mij was 'waardering' het meest uitgesproken. Koers draait om winnen, maar ik vind het belangrijk dat de staf en de renners in dienst een dankjewel krijgen."

Iedereen binnen de ploeg heeft nu een persoonlijkheidsformulier, vertelt De Plus. "Wat erop staat, houdt steek. Binnen de ploeg heb ik een goede klik met Geraint Thomas en dat klopt als je onze formulieren ziet. Hij is een achiever, maar ook een collaborator. Ik ben dat ook."

De Plus kampte de voorbije jaren vaak met fysieke malheur, maar hij is op de weg terug. De volgende race is de Ronde van Romandië. "Dat wordt mijn eerste rittenkoers in de WorldTour. Die wil ik gebruiken om de allerlaatste stap te zetten. Nog wat lager gaan in gewicht en de belastbaarheid van mijn lichaam nog verhogen."

"Mijn doel is om opnieuw een vaste waarde te worden in de ploeg voor de grote rondes, zoals ik dat vroeger was bij Jumbo-Visma. Op korte termijn ben ik er al in geslaagd om opnieuw meet te doen in de grote koersen. In de Brabantse Pijl kon ik zelfs een finale rijden. Daar ben ik fier op. Ik voel dat ik weer de wind in de zeilen heb. Ik zit dicht aan tegen die oude Laurens De Plus."