Video | Het heerlijke wielervoorjaar op mooie wijze samengevat in een minuut

Grappig en een mooie afsluiting van een fantastisch wielervoorjaar. Let ook op de details in het filmpje!

mathieu van der poel dylan van baarle

Misschien ken je ze al: de geanimeerde wielerpoppetjes van @procycletrumps. Het account maakt van bijna alle wielerwedtrijden korte geanimeerde filmpjes. We postten al eens een ultrakort jaaroverzicht van wielerjaar 2021 van ze.

Nu zijn ze terug met een soortgelijk filmpje, voor zowel de mannen als vrouwen, over het fantastische wielervoorjaar dat we met Luik-Bastenaken-Luik net achter ons hebben liggen.

In minder dan een minuut is je geheugen weer helemaal opgefrist en kun je de klassiekers met goed gemoed en een glimlach op je gezicht achter je laten om je op te maken voor de grote rondes (en dat treft, want onze Giro-special ligt in de winkel!)

Het is ook mooi om te zien hoe ze oog hebben voor alle details: het plukje van Pogacar uit z'n helm, de dropper seatpost van Mohoric in Milaan-Sanremo; het zit er allemaal in! En natuurlijk is er ook ruim baan voor het Nederlandse succes van Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle, Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Lorena Wiebes.

Mannen

Vrouwen

Nu de voorjaarsklassiekers er na Luik-Bastenaken-Luik opzitten, gaan we ons langzaam klaarmaken voor de grote rondes. Deze week kijk je op Eurosport eerst nog naar de Ronde van Romandië, maar dan is het een week later, op vrijdag 6 mei alweer aan de Giro. Alles over die koers vind je natuurlijk in onze Giro-special, die nu in de winkel ligt!

Bij de vrouwen zitten de grote rondes wat dichter op elkaar geprogrammeerd - ze duren natuurlijk ook geen drie weken, dus minder problematisch. De tiendaagse Giro Donne start op 30 juni; op 24 juli start de Tour de France Femmes en die ronde duurt acht dagen.