HomeAchtergrondThijs Zonneveld jojoot wat betreft Evenepoel: 'Hij heeft een grote groep diehard-fans,...

Thijs Zonneveld jojoot wat betreft Evenepoel: ‘Hij heeft een grote groep diehard-fans, maar er zijn net zoveel wielerliefhebbers die hem het liefst zien falen’

Thijs Zonneveld schrijft in zijn column dat hij niet goed weet wat hij van Remco Evenepoel moet vinden.

De AD-analist annex journalist annex columnist schreef erover in zijn laatste column. “Van Evenepoel wordt in Vlaanderen verwacht dat hij klassiekers wint, en de Giro, eigenlijk ook de Tour, het WK, de olympische tijdrit, het Songfestival, de Champions League en Wimbledon. Zelfs Eddy Merckx riep jaren geleden al dat Evenepoel misschien wel beter was dan hijzelf (om hem vervolgens bij elke tegenslag af te slachten).

“Zijn leven ligt onder een vergrootglas”, vervolgt Zonneveld. “De verwachtingen zijn zo hoog dat je een sterrenkijker nodig hebt om de lat te zien liggen waarover hij moet springen. Dat ligt niet in de laatste plaats aan hemzelf: hij eist overal de aandacht op.”

“In de media, maar ook in het peloton: hij rijdt soms rond alsof de weg van hem en van hem alleen is. Evenepoel polariseert. Hij heeft een grote groep diehard-fans, maar er zijn net zoveel wielerliefhebbers die hem het liefst zien falen.”

Zonneveld zelf twijfelt wat hij van Evenepoel moet vinden. “Zelf weet ik het niet precies: ik jojo heen en weer. Het ene moment vind ik zijn gebaartjes mateloos irritant, het volgende sta ik op de banken omdat hij wedstrijden durft open te breken op momenten waarop niemand het verwacht.”

“Verder staar ik met open mond naar de manier waarop hij aan zijn daalcapaciteiten heeft geschaafd: in een paar maanden tijd is hij van een bange kanarie veranderd in een valk.”

“In Luik kwam alles samen. Zijn durf om aan te vallen, zijn daalkunsten, zijn vermogen en zijn aerodynamische positie. Of je hem nu adoreert of haat: er was maar één conclusie mogelijk. Nondeju, wat kan dat jochie fietsen.”

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Interview | Aleksandr Vlasov: ‘Een top 5 zou een goede uitslag zijn, maar ik hoop altijd op meer’

In de Wieler Revue-Tourspecial vertelde Vlasov over de oorlog in Oekraïne, over polarized trainen, maar...

Column | Arme, arme Mark Cavendish

Maandag maakte de Belgische ploeg haar selectie voor de Tour de France bekend. Met...

Indrukwekkende cijfers! Filippo Ganna klimt beter dan ooit

De Twitter-pagina Velofacts houdt bij wie er indrukwekkende trainingen afleggen in aanloop naar de...

Neem deze 5 dark horses mee in je Tourpooltje!

Wielerliefhebbers zijn volop bezig met het invullen van hun Tourpooltjes. Wij doen ook ons...

Meer zoals dit

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Overzicht | Dit is de startlijst voor de Tour de France 2022

De ploegen voor de Tour de France druppelen langzaamaan binnen. Team Jumbo-Visma was de eerste ploeg die haar selectie wereldkundig maakte. Een overzicht.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...