HomePelotonpraatVideo | Wout van Aert wisselt fiets razendsnel in voor zeepkist en...

Video | Wout van Aert wisselt fiets razendsnel in voor zeepkist en sjeest steile helling naar beneden op circuit Spa Francorchamps

Een soort Ter Land Ter Zee En In De Lucht Duathlon met Wout van Aert op het circuit van Spa Francorchamps (waar hij ook nog even flink moet stoempen op de fiets, want behoorlijk steil).

Sinds dit seizoen rijdt Wout van Aert ook op de weg met de helm van zijn privésponsor Red Bull. Van die sponsoring kun je van alles vinden, maar het levert zeker mooie beelden op.

Wout van Aert maakt namelijk in een alleraardigst filmpje reclame voor de zeepkistenrace die de energiedrankproducent op 4 september organiseert op het circuit van Spa Francorchamps.

De Belgisch kampioen bedwingt eerst op zijn fiets de steile Raidilllon-helling op het circuit in de Ardennen (met stukken van 17 procent), waarna hij z'n Cervélo als een ervaren triatleet razendsnel omwisselt voor een blik Red Bull op wielen en hetzelfde stuk afdaalt in de zeepkist.

“Dit was niet de eerste keer dat ik de Raidillon naar boven reed. Ik wist dus al hoe lastig het zou zijn en ben daar nu nog eens mooi aan herinnerd. Je begint er met volle snelheid aan, maar het wordt zodanig steil dat je na een tijdje bijna moet kruipen om boven te geraken”, vertelt Van Aert over de klim op de fiets.

De afdaling in de zeepkist vond hij nog veel specialer. “Met een beetje verbeelding is zo'n zeepkist toch ook een kleine race-auto, en dan ben je op dit F1-circuit wel op de juiste plaats. Met zo'n snelheid naar beneden rijden in de zeepkist was echt supercool om te doen. Dat ga ik niet snel vergeten.”

Wout van Aert knoopte na z'n coronabesmetting met Luik-Bastenaken-Luik een weekje aan z'n wielervoorjaar vast. Nu zal even rust nemen om zich daarna klaar te gaan stomen voor de Tour de France. Hij heeft al gezegd dat hij daar – op de racefiets – een gooi naar het groen zou willen doen, al blijft het geel uiteraard de eerste ambitie van het team.

Beeld: Kristof Ramon / Red Bull Content Pool | Video: Red Bull Content Pool

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Suzanne Schulting nieuwe gezicht TENWAYS E-bikes: ‘Heel vet, ik voel me vereerd!’

Suzanne Schulting schaatst niet alleen heel hard, maar ze houdt ook van fietsen. Daarom...

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

Meer zoals dit

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...

Heerlijk verhaal: zes jaar terug fietste Annemiek van Vleuten met 15-jarige knaap in Nieuw-Zeeland: ‘Die is nu prof’

Annemiek van Vleuten deelde op haar Twitter een prachtige anekdote van zes jaar geleden...