Dylan Teuns zeer gewild op de transfermarkt: 'Gezien de interesse is er in dit dossier geen haast'

Na zijn overwinning in de tweede etappe van Tour de Romandië is zijn marktwaarde weer iets hoger geworden.

Teuns
  • Dylan Teuns Dylan Teuns

Dat Teuns dit seizoen in topvorm verkeert, is duidelijk. Een van de beste renners in de Ronde van Vlaanderen (uiteindelijk zesde), winst in de Waalse Pijl en ook een van de sterkere klimmers in Luik-Bastenaken-Luik. Toch neemt Bahrain-Victorious volgend jaar afscheid van hem. Manager Billy Reynders vertelt tegen Sporza dat Teuns de ploegen voor het uitkiezen heeft.

Als is een contractverlenging nog niet helemaal uitgesloten. "Het is een optie, want Dylan waardeert de ploegleiders, de staf, de renners en het materiaal, maar wij hebben het gevoel dat dit verhaal stopt van hun kant. Ik vind dat ongelukkig. De ploeg laat duidelijk verstaan: als je elders aan dezelfde voorwaarden kunt tekenen, dan mag je dat doen."

Teuns is daar teleurgesteld over. "Ja, maar dat is een menselijke reactie. Maar de wereldtop van de ploeg is geïnteresseerd en contacteert ons. Daar is blijkbaar meer vertrouwen en respect. Nee, ik weet niet wat het probleem zou kunnen zijn bij Bahrain. Als ik de reacties van de ploegleiding en ploegmaats hoor, dan lijkt me op menselijk vlak ook alles oké."

"Het standpunt was voor zijn overwinningen duidelijk. Er zijn nu onderhandelingen aan de gang met andere teams. Ik noem het nog verkennende gesprekken, al worden er ook concrete voorwaarden besproken. Dat gaat dan over zijn rol in de ploeg, het programma en in mindere mate het salaris. Dat is bij Dylan altijd de derde toetssteen geweest."

"Wij denken eerst aan de ploeg, het materiaal en de staf. Dan komt het wedstrijdprogramma en zijn rol. En dan pas het financiële. Dylan is opgegroeid bij BMC, waar ook Rik Verbrugghe zat. Rik is daarna naar Bahrain gestapt en zo is Dylan ook naar die ploeg gegaan. Intussen is Rik verhuisd naar Israel-Premier Tech."

Teuns kijkt zeker ook naar de promotie-degradatie voor de WorldTour-plekken. "In Compiègne, bij de start van Parijs-Roubaix en dus nog voor de Waalse Pijl, heb ik al heel wat goeie gesprekken gehad en dat aantal is nadien alleen nog maar toegenomen."

"Wij zitten in een comfortabele positie, een luxepositie zou ik het niet noemen. Dat vind ik een lelijk woord. Gezien de interesse is er in dit dossier geen haast."