Amy Pieters vertoont tekenen van bewustzijn: 'Amy herkent mensen, heeft begrip van wat er wordt gezegd en kan steeds meer opdrachten uitvoeren'

Goed nieuws van de KNWU! Lees het hele statement hieronder.

amy pieters

Vlak voor Kerst sloeg het nieuws in als een bom in de wielerwereld: Amy Pieters was bij een ongeluk op trainingskamp met de baanselectie van de KNWU zwaargewond geraakt en werd in een kunstmatig coma gehouden. Na een paar dagen werd ze naar Nederland gebracht, maar haar toestand bleef zeer zorgelijk.

Nu is er goed nieuws te melden, want de KNWU laat op Instagram weten dat Pieters tekenen van bewustzijn vertoont. "Er is sprake van bewustzijn. Dat wil zeggen dat ze enigszins non-verbaal kan communiceren. Amy herkent mensen, heeft begrip van wat er wordt gezegd en kan steeds meer opdrachten uitvoeren."

Over haar herstel is verder nog veel onduidelijk. "De artsen kunnen nog geen uitspraak doen over welke restverschijnselen en resterende mogelijkheden Amy Pieters overhoudt aan het hersenletsel", schrijft de KNWU.

De wielerbond laat ook nog weten dat de familie van Pieters zich gesteund voelde de afgelopen tijd. "De familie waardeert het enorme medeleven dat er wordt getoond, maar vraagt ook iedereen om de privacy van de betrokkenen te respecteren."

Nieuws
  • Cor Vos