Nederland (en Vlaanderen) fietsland in beeld: je kunt de grenzen uittekenen aan de hand van onze Strava-activiteiten

Dit beeld zegt alles.

fietspad bord

Dat we in Nederland een fietscultuur hebben waar geen enkel ander land tegen op kan, met alle fietspaden en dergelijk, daar vertellen we niks nieuws mee. Als wielrenner kun je eigenlijk niet meer op pad zonder bel op je fiets.

Maar ook op Strava zijn wij, samen met de Vlamingen, toch echt wel het meest actief. Terecht ook, want: als het niet op Strava staat, is het niet gebeurd.

De Franse wielerjournalist postte een mooi kaartje van Europa dat duidelijk maakt hoe de wieleractiviteiten er precies uitzien op ons continent. Wat blijkt: je kan de grenzen van Nederland (en Vlaanderen) gewoon uittekenen. Een fascinerend beeld.

Uiteraard zie je hoe meer mensen ergens wonen, hoe meer activiteiten er geüpload worden. Daardoor zie je ook dat steden als Parijs, Londen en Madrid er wel uitspringen, maar Nederland (en Vlaanderen) springt er echt als heel gebied uit.

Het is wel opvallend dat we in het oosten van het land nauwelijks de grens over lijken te gaan tijdens onze ritjes trouwens. De grens met Duitsland was nog nooit zo duidelijk...