HomeGiro d'ItaliaGiro | Andere shirtjes! Dit zijn de outfits waarin je Alpecin-Fenix, Intermarché-Wanty-Gobèrt...

Giro | Andere shirtjes! Dit zijn de outfits waarin je Alpecin-Fenix, Intermarché-Wanty-Gobèrt en EF Education de komende drie weken ziet rijden

Vooral die van Alpecin-Fenix en EF Education zijn helemaal anders dan je gewend bent. De shirtjes en het verhaal erachter zie je hieronder.

Jumbo-Visma maakte onlangs het shirt bekend waarin ze de Tour de France gaan rijden – het geel van de ploeg lijkt te veel op dat van het geel van de Tour. De Hollandse Meesters-shirts deden aardig wat stof opwaaien.

Dat zal met de nieuwe Giro-shirtjes van EF Education-EasyPost, Alpecin-Fenix en Intermarché-Wanty-Gobèrt wel meevallen gezien het ontwerp, maar ook zij rijden om uiteenlopende redenen een grote ronde in een afwijkend ontwerp.

EF Education-EasyPost

Net als bij Jumbo-Visma in de Tour is het bij EF Education gezien de roze kleuren in het normale shirt noodzaak om in een ander kloffie te rijden. Bij de ploeg van Jonathan Vaughters maken ze van die nood graag een deugd, want ze reden al eens in een spectaculair eendenshirt.

Deze keer is het iets minder spectaculair maar kledingsponsor Rapha heeft toch weer een fraai alternatief tenue in elkaar gezet. Zoek de renners van EF Education-Easypost de komende drie weken niet in het roze, maar in het zwart met veel kleuraccenten.

Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix rijdt normaal gesproken in het blauw en had daar in de Giro dus gewoon in kunnen rijden, maar ploegen mogen van de UCI eens per jaar in een ander shirt rijden – zo zagen we Mathieu van der Poel en kompanen iin de Tour van vorig jaar in dat prachtige paarsgele shirt als eerbetoon aan opa Poulidor.

Ditmaal is de reden een wat meer zakelijke: de Italiaanse co-sponsor Fenix heeft een nieuw product (de wandbekleding X-KIN) en om dat in het zonnetje te zetten, zien we Mathieu van der Poel in het groen (maar hopelijk ook in het roze..) deze Giro. Nog specifeker: Verde Comodoro, want zo heet de kleur van het shirt officieel in het italiaans.

Mathieu van der Poel en Dries De Bondt met het hele tenue. | Beeld: Cor Vos
Mathieu van der Poel van wat dichterbij in het shirtje. | Beeld: Cor Vos

Intermarché-Wanty-Gobèrt

Ook Intermarché-Wanty-Gobèrt rijdt in een iets ander shirtje dan normaal gesproken, al is de wijziging miniem. Ook de ploeg van Biniam Girmay voert de wijziging door om een Italiaanse sponsor in het zonnetje te zetten.

Vini Farnese is co-sponsor van het team en zal deze Giro op de blauwe band in het midden van het shirt nadrukkelijker aanwezig zijn met hun merk Vini Zabù.

Vanaf morgen zien we de shirtjes in koers als in Boedapest de Giro begint. Je volgt de hele etappe vanaf 12.30 uur op Eurosport 1. De finish zal zo tussen 17.00 uur en 17.30 uur zijn in Visegrad, waar een aankomst ligt die de laatste vijf kilometer heuvelop gaat en Mathieu van der Poel en Biniam Girmay dus in principe moet liggen – al zei Van der Poel na verkenning al wel dat hij denkt dat het lastig wordt om van Caleb Ewan af te raken.

Beeld: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Boze Quinten Hermans: ‘Ik raad iedereen van de pers aan om een goeie uitleg te vragen aan Aike’

Quinten Hermans eindigde dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik en toonde zich in bloedvorm tijdens...

Tour | Bom bij Intermarché: geen Quinten Hermans in de Tourselectie

Bommetje bij Intermarché-Wanty Gobert Matériaux. De Tourselectie is bekend en de meest opvallende naam...

Julian Alaphilippe mist Tour de France: ‘Een moeilijke beslissing voor de ploeg, maar ik snap het volledig’

Wereldkampioen Julian Alaphilippe is er dit jaar niet bij in de Tour de France....

BREAKING: Géén Alaphilippe in de Tour

Julian Alaphilippe zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. De tweevoudige wereldkampioen...

Meer zoals dit

Column | Er zouden zware straffen moeten staan op het verminken van kampioenstruien

Niets is mooier dan een kampioenstrui. Althans, als de ploeg er niet een of ander gedrocht van maakt. Daar moet de UCI straffen op zetten, vindt onze redacteur. Lees zijn verhaal.

Wielrennen voor dummies: een beginnerscursus koers kijken in 9 handige punten

De Tour begint deze week en dan zijn er opeens weer een hoop nieuwe wielervolgers bij. Laat dit maar zien aan mensen die er geen bal van begrijpen...

Heerlijk verhaal: zes jaar terug fietste Annemiek van Vleuten met 15-jarige knaap in Nieuw-Zeeland: ‘Die is nu prof’

Annemiek van Vleuten deelde op haar Twitter een prachtige anekdote van zes jaar geleden...